Kuvvetli fırtına ve yağış uyarısı

Kuvvetli fırtına ve yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki 3 gün boyunca sağanak, yer yer kuvvetli yağmur geçişleri ve kuvvetli fırtınanın yaşanmasının beklendiği uyarılarında bulundu.

Açıklamanın devamında sıcaklıkların 6 ila 8 derece birden düşeceği de ifade edilirken, Kırıkkale ve çevresinde kuvvetli yağış beklenildiği söylendi.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun Kuzey ve Batı kesimleri; Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Sistemin etkisi ile önümüzdeki 3 gün boyunca sağanak, yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın da kuzeyli yönlerden (Poyraz) hamle yaparak kuvvetli fırtına seviyesine (50-80 km/s) ulaşması, hava sıcaklıklarının düne göre 6 ila 8°C birden azalarak kışı anımsatır günlerin yaşanacağı tahmin ediliyor.

BİR UYARI DA METEOROLOJİ'DEN GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın Marmara,  Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı  ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu  Anadolu ile Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz  kıyılarında gök gürültülü sağanak, Trakya'da karla karışık yağmur ve yer yer kar  şeklinde olacağı öngörülürken, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir,  Çanakkale, Muğla, Isparta'nın güneydoğusu ve Kuzey Ege kıyıları ile bu akşam  Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu  ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

MARMARA VE BATI KARADENİZ

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Batı Karadeniz'de hissedilir derecede  olmak üzere kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde  önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerle bu akşam iç  bölgelerde güney ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara  ve Kuzey Ege kıyıları ile bu akşam iç bölgelerde kuvvetli, Marmara'da zaman zaman  kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.