1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KÜ’den iş güvenliği ve hijyen eğitimi
KÜ’den iş güvenliği ve hijyen eğitimi

KÜ’den iş güvenliği ve hijyen eğitimi

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık, Kültür Spor Daire başkanlığında diyetisyen olarak görev yapan Fatma Üneşi tarafından Üniversite’de yemek hizmeti...

A+A-

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık, Kültür Spor Daire başkanlığında diyetisyen olarak görev yapan Fatma Üneşi tarafından Üniversite’de yemek hizmeti veren şirket personeline İş Güvenliği- İş Kazaları, Hijyen eğitimi verildi. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR ANLATILDI Toplu beslenme sistemlerinde oluşabilecek kaza tipleri ve bunları önleme yolları, ayrıca hijyen nedir, personel ve besin hijyeni nasıl olur, besin hazırlaması, pişirilmesi, bekletilmesi ve soğutulmasında dikkat edilmesi gereken noktalar ayrıntılarıyla anlatıldı. Personeller hijyen toplu beslenme sistemlerinde iş güvenliği ve iş kazaları konularında anlatım yöntemiyle bilgisayar, slayt ve projektör yardımıyla bir eğitime tabi tutuldu. AÇIKLAYICI EĞİTİM Mikroorganizmalardan  biyolojik, kimyasal ve fiziksel kirlenmeye; iş kazalarında alınabilecek önlemlerden iş kazalarındaki fizyolojik nedenlere kadar hijyen ve iş güvenliği konusunda oldukça ayrıntılı ve açıklayıcı bir eğitim verildi. Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığında gerçekleşen bir saatlik eğitim sonunda personeller, bu bilgilendirmenin yararlı olduğunu belirtip üniversite yönetimine teşekkür etti.

Bu haber toplam 246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.