Köstekli: Kermesleri İstemiyoruz

Köstekli: Kermesleri İstemiyoruz

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, son zamanlarda Kırıkkale’nin farklı yerlerinde açılan kermeslerle ilgili...

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, son zamanlarda Kırıkkale’nin farklı yerlerinde açılan kermeslerle ilgili açıklamalarda bulundu.

YETKİLİLER DUR DEMELİ

Kermeslerin Kırıkkale’deki Esnaf ve Sanatkârlara darbe vurduğunu belirten Köstekli, “Nerden geldiği belli olmayan, hiçbir hijyen denetiminden geçmeyen, vergi ödemeyen, SGK’sını yatırmayan, elektrik, su parası ödemeyen, istediği yerde tezgâhını kurup satış yapan kira ödemeyen bu yerlere yetkililerin bir an önce dur demesini ve artık kermeslere izin vermemesini istiyoruz” diye konuştu

ESNAFIM ZOR DURUMDA

Başkan Köstekli, “Kermes, çeşitli ürünler satarak, bir derneğe, bir hayır işine ve ya bir çalışmaya yardım sağlamak amacı ile yapılan toplantı demek, ancak kermesler günümüzde bu toplantılardan çıkmış, amacını aşmış ve ticarete dönüşmüştür. Gıda alanında ekmek satan fırıncım, yemek ve döner satan lokantacım, takı ve hediyelik eşya alanında faaliyet gösteren esnafım zor durumdadır”

Kermesleri istemiyoruz1HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR      

Her platformda dile getirdiklerini dile getiren Köstekli, “Kermeslerin açılmamasını, bu işin haksız rekabete yol açtığını söyledik. Ancak ne yazık ki, devlet büyüklerimiz ve yetkililer bu konuda sesimizi duymuyorlar. Pastacı Esnafı 1 gram katkı maddesini fazla kullandığı tespit edildiğinde 13 bin 500 TL para cezası ödüyorsa; suyu olmayan, elini nerde yıkadığı belli olmayan, elini yüzüne sürdüğünde E.Coli mikrobunu bulaştıran bu insanlara ses çıkarılmıyorsa devletin şefkatli elinin sırtımızda olmadığını hissediyoruz demektir”

HİJYENLE HİÇBİR ALAKASI YOK

“Temiz olmak, İslam dinimizin emridir. Hayır kermeslerinin hijyenik açıdan bu emre uymadığını, açık ortamda satılan bu ürünlerin zaten hijyenle hiçbir alakasının olmadığını üzülerek söylemek istiyorum. Bu konuda ilgilileri göreve çağırıyorum, artık esnafımızı mağdur etmeyin ve insan sağlığı ile oynamayın. Sağlıksız ortamda, açık alanda portör muayenesi olmayan, hijyen kontrolü olmayan bu ortamlarda yapılan kermeslerin bir an önce sonlandırılmasını ve artık esnafımızı rahatlatacak adımların atılmasını kendilerinden istiyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.