1. HABERLER

  2. KIRIKKALE

  3. KOP ile yaz seracılığı projesi
KOP ile yaz seracılığı projesi

KOP ile yaz seracılığı projesi

​​​​​​​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunularak destek alan “KOP İle yaz seracılığı projesi” kapsamında, örtü altı sebze yetiştiriciliği (seracılık) eğitim toplantısı düzenlendi.

A+A-

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunularak destek alan “KOP İle yaz seracılığı projesi” kapsamında, örtü altı sebze yetiştiriciliği (seracılık) eğitim toplantısı düzenlendi.

UZMAN PERSONELLER VERDİ

İl Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim üç gün sürdü.  Eğitimler; Bakanlık alata bahçe kültürleri araştırma enstitüsü müdürlüğü ve il müdürlüğümüz uzman personelleri tarafından yapıldı. Eğitim toplantısına katılan ve bir konuşma yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “ bu proje ile her biri 525 metrekare olan 20 adet yaz serasının kurulumu yapılarak belirlenen hak sahiplerine teslim edildi.”

BÜYÜK KATKILAR SAĞLADI

“Gerek kurulum aşamasında gerekse takip eden süreçte de uzman personellerimiz ile çiftçilerimize her konuda teknik destek sunuldu. Tüm bunların yanı sıra Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliği ile 3 gün süren bu eğitim de üretim konusunda büyük katkılar sağladı.. Valimiz, ilimizde seracılığın yaygınlaşması konusuna büyük önem vermektedir. Bu konuda ilimiz için bir hedef belirlemiştir. Çalışmalarımızla bu hedefe daha da yaklaşmış durumdayız. Sene sonunda bu hedefi yakalamış durumda olacağız”

YÜZDE 70 KOP TARAFINDAN DESTEKLİ

“KOP İle Yaz Seracılığı Projesi” kapsamında, her biri 525 metrekare olan 20 adet yaz serası kurulumu yapılarak belirlenen hak sahiplerine teslim edilmiştir. Projenin bütçesi 810.000 TL olup; %30’u çiftçi katkısı ile, %70’i KOP idaresince karşılanmıştır. Projemizin temel amacı; İlimizde örtüaltı yetiştiriciliğini yaygınlaştırarak, çiftçilerimizin gelirini artırmaktır. Tarla şartlarına göre 1,5 ay erkencilik sağlanması ve güz döneminde üretim sezonun uzatılması ile yıl içerisinde 2-3 ürün hasat edilebilecektir.”

Haber: Burak Can

Bu haber toplam 585 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.