1. HABERLER

  2. KIRIKKALE

  3. Kırmızı Et Üretim istatistikleri açıklandı
Kırmızı Et Üretim istatistikleri açıklandı

Kırmızı Et Üretim istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılı dördüncü çeyrek Ekim-Aralık ayı Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılı dördüncü çeyrek Ekim-Aralık ayı Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı.

KIRMIZI ET ÜRETİM MİKTARI

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus ÖZ tarafından yapılan açıklamaya göre, “Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte 291 bin 565 ton olarak tahmin edildi, Toplam kırmızı et üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,3 artarak 291 bin 565 ton olarak tahmin edildi. Bir önceki yıllık toplama göre %7,4 artarak 1 milyon 201 bin 469 ton olarak tahmin edildi. IV. çeyrekte toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 158 bin 911 ton olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre sığır eti üretimi %9,5 artarak 262 bin 476 ton olarak tahmin edildi. Diğer yandan koyun eti üretimi %45,9 artarak 26 bin 123 ton ve keçi eti üretimi ise %57,5 artarak 2 bin 967 ton olarak tahmin edildi” dedi.

Haber: Ahmet Tezel

Bu haber toplam 676 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.