Kırıkkale’de bir ilk

Kırıkkale’de bir ilk

Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem Avrupa Ulusal Kalite Etiketi Sertifikası hem de Ulusal Kalite Etiketi Sertifikası Almaya Hak Kazandı.

YENİMAHALLE ŞEHİT ALİ TONGA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, ETWİNNİNG OKUL ÖDÜLÜ ALDI

 

BÜYÜKANNELERİMİZİN TARİFLERİNİ YENİDEN ZİYARET ETME

Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında İngilizce öğretmeni Kübra Ersan ve Yiyecek İçecek Hazırlama bölümü alan şefi Filiz Öztürkmen öncülüğünde; Avusturya, Fransa ve Macaristan ülkeleriyle "Revisiting Grandmother's Recipes" (Büyükannelerimizin Tariflerini Yeniden Ziyaret Etme) adli eTwinning projesini gerçekleştirdi.  Proje kapsamında, büyükannelerimizin geleneksel tarifleri araştırılmış, bu tarifler yurt dışındaki partner ülkelere gönderilmiş ve onlar tarafından pişirilmiştir.

ÖDÜL TÖRENİ

Sonraki aşamada, geleneksel tarifler günümüz modern pişirme tekniklerine göre daha sağlıklı hale getirilmiş ve yeni tarifler oluşturuldu. Proje sonunda, 4 ülkenin de yemek tariflerini içeren uluslararası e- yemek tarifi kitabı hazırlandı. E-Twinning projelerini başarıyla tamamlayarak hem ulusal hem de Avrupa kalite etiketi almaya hak kazanan Okul Müdürü Şengül Doğan ve İngilizce öğretmeni Kübra Ersan, Milli eğitim müdürü Yusuf Tüfekçi tarafından makamında yapılan törenle ödül sertifikalarını aldı.

ÖNCÜ OLARAK TANINACAK

Bu ödülün yanında, Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Kırıkkale'de ilk kez eTwinning okul ödülünü de alan okul oldu. Öğretmenlerden yaptıkları eTwinning projeleriyle ilgili bilgi alan Tüfekçi, bu çalışmaya imza atan yönetici ve öğretmenleri tebrik ederek, böyle projeleri çok değerli bulduğunu belirtti. eTwinning etiketi alan okullar, Avrupa seviyesinde yüksek bir görünürlüğe sahip olma, eTwinning'in önde gelen okullarını kapsayan bir Avrupa ağı oluşturma, dijital uygulamalar, yaratıcı yaklaşımlar, mesleki gelişim, işbirlikçi uygulamaların desteklenmesi gibi alanlarda öncü olarak tanınacaklar.

Haber: Sedat Gençay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.