“Kırıkkale İçin Çare Var”

“Kırıkkale İçin Çare Var”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Carmine Otel’de SP Kırıkkale İl Teşkilatlarının düzenlediği “Kırıkkale İçin Çare Var” Konferansına katıldı.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU, KIRIKKALE İL TEŞKİLATI VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

 

 

İL TEŞKİLATI VE STK’LAR İLE BULUŞTU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kırıkkale dahil 81 il ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. İç Anadolu Bölgesi’ne çıkarmada bulanan Karamollaoğlu, SP il teşkilatlarının Carmine Hotel’de düzenlediği “Kırıkkale İçin Çare Var” Konferansı’na katılarak, siyasi parti temsilcilerine, işadamlarına, STK temsilcileri ve akademisyenlere seslendi. SP Genel Başkanı Karamollaoğlu’na, SP Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun eşlik etti.

ÜRETİMİN DIŞINDA HER YATIRIMA YAZIKTIR

Yolsuzluğun ve haksız rekabetin altını çizen SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, “31 Mart’tan sonra zamların yağmur gibi gelecek” dedi. SP Genel Başkanı Karamollaoğlu konuşmasında şunları kaydetti; “Hizmette partizanlık yapmayacağız. Kapımızı herkese açık tutacağız. Bize oy veren vermeyen, bir derdi varsa gelecek kucaklaşacağız. Üretim yapmamız gerekiyor. Elimizdeki malzemeyi kendimizin işleyip kullanması gerekiyor. Buğdayımız dışarıdan geliyor. Şekeriniz dışarıdan geliyor. Sonra biz büyük ülkeyiz. Ne büyüğü her şeyimiz dışarıdan geliyor. Üretime dönük yatırım yapılmadan işsizlik çözülemez. Üretimin dışında her yatırıma yazıktır.

TÜRKİYE’NİN GÜÇLENMESİ VE KALKINMASI GEREKİYOR

Biz İslam ülkeleri ile olan münasebetlerimizi mutlaka ve mutlaka geliştirmek istiyoruz. Bizim Türkiye’de uygun bir havanın oluşması ve şartların yerine gelmesi için olmazsa olmaz gördüğümüz, adaleti tesis etmek. Adalet devletin temelidir. Adalet olmadan kimse bir ülkede yaşamak istemez, güvenliği yoktur çünkü. Ben fikrimi ve düşüncemi rahatlıkla söyleyebilmeliyim. Bu can da yakabilir bazen. Hakaret etmeden, küfür etmeden, kötü söz söylemeden, yalana başvurmadan biz birbirimiz tenkit edebiliriz.

PLANLI VE PROGRAMLI ÇALIŞACAĞIZ

Planlı ve programlı çalışmak bir müessesenin de ülkenin de olmazsa olmazıdır. Liyakate önem vereceğiz. Siz devlete gelecek insanları partizanca seçer veya aile yakınlıklarına göre değerlendirirseniz o ülke batar, o müessese batar. İstişareye önem vereceğiz. İstişare bizim inancımızın temelinde yatar. Sonra yolsuzluk, rüşvet ve iltimasa fırsat vermemek. Özellikle tüm kesimlerle diyalog halinde bulunacağız. Bu memlekette yaşayan herkesi kucaklayacağız.

NEDEN TÜRKİYE DEĞİL

Çin’in son zamanlarda büyük bir girişimde bulunduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Çin neye ihtiyacı varsa hepsini kendisi üretiyor. ABD ile başa baş gidiyor. Teknolojide yarışacak seviyeye ulaştılar. Çin’in milli gelirinde büyük artış yaşandı. ABD ile arasındaki makas daraldı. Kısa sürede ABD’yi geçecek. ABD buna karşı hamleler yapıyor ama başarılı olamıyor. Çin hızlı kalkındığı için Afrika’nın her yerinde var. Bunun nedeni ise hammadde ihtiyacını karşılamak için yapıyor. Çin’in ne kadar güçlü olduğunu göstermek için bunları söylemiyorum. Çin bunu yapıyorsa bunun aynısını bizde yaparız. Bunun için karar almak gerekiyor.”

TÜRKİYE’NİN KONUNU HİÇBİR ŞEYE DEĞİŞMEM

Müslüman ülkelerin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Dünya petrol rezervinin yüzde 70’i Müslüman ülkelerinde bulunuyor. Asıl sorunda burada. Bunlar bu bölgede kargaşa çıkarmak istiyorlar. Irak ve Suriye’nin durumu ortada. Libya Kıbrıs Zaferi’nde bize destek veren tek ülkeydi ancak şimdi paramparça vaziyette. Bölgemizde sınırlar yeniden çizilmek isteniliyor.

TÜRKİYE DIŞARIYA MAHKÛM

Bugün iki tane rakam var. Biri açlık sınırı bunda karnını doyuramıyorsunuz. Diğeri ise yoksulluk sınırı karnını doyurursunuz ama bütün ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsunuz. Asgari ücrettin hala açlık sınırının altında bulunması bu beceriksizliğin göstergesidir. Dış borç sürekli artıyor. 31 Mart’tan sonra zamlar gelmeye başlayacak. Dışarıya mahkûm olduk. Borçluysanız bağımsız bir dış politika yürütemezsiniz. Buğdayın dışarıdan geliyor. Şekerin dışarıdan geliyor. Sonra biz büyük ülkeyiz. Ne büyüğü her şeyin dışarıdan geliyor. Üretime dönük yatırım yapılmadan işsizlik çözülmez. Hakiki manda işsizlik 6 milyon civarında. Yatırım yapacaksınız. 1 milyon kişiye iş bulmak için 500 milyarlık yatırımın yapılması gerekiyor. Eğer bugün yolsuzluk ve israf önleyin en azından 100 milyar kaynak çıkar. En azı budur. Sadece tasarruftan dolayı iş bulabilirsiniz. Üretim varsa istihdam vardır.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Carmine Otel’de düzenlenen ‘Kırıkkale İçin Çare Var’ konferansına SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak, TSO Başkanı Ahmet varlı, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, TÜED Başkanı Zekeriya Aytekin, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurttan, SP İl Başkanı Faruk Vurgun, SP Genel Merkez ve Kırıkkale İl Teşkilatı yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber-Foto: Burak Can

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.