Kıblemizi oluşturduk

Kıblemizi oluşturduk

Kırıkkale’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına ivme kazandırmak amacıyla, Valilik bünyesinde oluşturulan Proje Destek Ofisi hizmete girdi. Sadece düşüncelerde...

Kırıkkale’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına ivme kazandırmak amacıyla, Valilik bünyesinde oluşturulan Proje Destek Ofisi hizmete girdi. Sadece düşüncelerde kalan projeler artık bu ofis sayesinde hayata geçirilecek. Ofisin açılmasına büyük katkı sağlayan Vali Hakan Yusuf Güner, açılış sırasında yaptığı konuşmada “Gelişmek için kıblemizi oluşturduk” dedi. 15 UZMAN YARDIMCI OLACAK “Beraber ve biz” sinerjisini oluşturmak adına açılan Proje Destek Ofisi’ni toplumun her kesmi kullanabilecek. Ofiste görevli olan uzmanlar, proje hazırlamak isteyen kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, sendikalara, derneklere ve vatandaşlara yardımcı olacak, ayrıca gerekli destekler verilecek. Proje Destek Ofisi, Başkan, Değerlendirme Kurulu, Koordinatör, İlçe Proje Destek Biriminden oluşuyor. Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Kırıkkale Valiliği Proje Destek Ofisi ve birimlerinde görev yapmak üzere ise 15 uzmana eğitim verildi. İLK ETAPTA 3 PROJE Proje destek ofisi kapasite geliştirme programı kapsamında ilk etap da 3 adet proje hazırlandı. Bu projeler ise şöyle sıralandı: Kırıkkale’de kadın istihdamıyla işgücü piyasasının geliştirilmesi projesi, kadın girişimcilik ve yatırım danışma merkezi projesi (50 kadın 50 iş) ile Kırıkkale’deki çarpık kentleşmenin yarattığı olumsuz sosyo-ekonomik durumun önlenmesi projesi. Ofisin açılışına Vali Güner’in yanı sıra AK Parti Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Özbayrak, Kalkınma Bankası Genel Müdürü Abdullah Çelik, sivil toplum örgütleri liderleri ve il genel meclisi üyeleri katıldı. HERKES FAYDALANACAK Güner, açılış sırasında yaptığı konuşmasında “ Toplumun bütün kesimlerine, yapılmak istenen projelerin zihinsel oluşumuna rehberlik etmek, teknik destek ve imkanlar sağlamak, ofis hizmet ve imkanlarını proje hazırlamak isteyen herkese hizmet edeceğiz” dedi. Özbayrak “Bu proje bir ilk oldu. Kırıkkale bir gelişim sürecinde. Buraya sahip çıkılmalı” ifadelerini kullandı. Çelik “Her zaman destek vereceğiz. Kalkınma uzmanlığımızı sadece bankamız içerisinde tutmak istemiyoruz” şeklinde konuştu. Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ise Vali Güner’in Kırıkkale’de göreve başladıktan sonra ki 5 ayı dikkate alınmasını istedi. Köstekli “Valimiz geldikten sonra ilimize 12 yatırımcı geldi. Organize sanayimiz yeniden can buldu” dedi.

Uğurlu bir gün

2009 yılı içerisinde Valilik Proje Destek Ofisi Koordinesinde; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kırıkkale Belediye Başkanlığı işbirliği ile hazırlanıp sunulan ortaklaşa yürütülecek olan sosyal içerikli projelerden, ilk defa bir proje 197 Bin TL tutarındaki ‘Öpülesi Eller Projesi’ kabul edildi. Bu proje ile hedef sosyal ve ekonomik yoksunluk çeken, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı veritabanına kayıtlı, 50 yaş ve üzeri 500 kişiye ulaşılacak ve acil ihtiyaçları karşılanacak. Ayrıca zor durumdaki 100 yaşlı kişiye proje süreci içerisinde periyodik olarak evinde temizlik ve bakım hizmetleri verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.