1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kestane her haliyle güzel
Kestane her haliyle güzel

Kestane her haliyle güzel

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte pazarlarda ve tezgâhlarda yerini alan kestane ülkemiz ekonomisinde önemli bir yer tutuyor. 2011 yılı verilerine göre dünyada...

A+A-
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte pazarlarda ve tezgâhlarda yerini alan kestane ülkemiz ekonomisinde önemli bir yer tutuyor. 2011 yılı verilerine göre dünyada üretilen toplam 2 milyon ton kestanenin 1 milyon 700 bin tonu Çin’de üretilirken; Çin’in bu muazzam üretimini yıllık 60 bin tonluk üretimiyle Türkiye takip ediyor. İtalya 57 bin tonla üçüncü sırada yer alırken İtalya’yı Güney Kore, Bolivya ve Yunanistan izliyor. KESTANE ŞEKERİ AĞIZLARI TATLANDIRACAK Kış meyvesi kestanenin sezonu ülkemizde ekim ayından aralık ayına kadar sürüyor. Bursa, Zonguldak, Bartın civarlarında çokça üretilen bu ürününün mangal kömüründe pişirilmiş hali kadar meşhur olan bir diğer şekli de kestane şekeri. Ankara’da Kestane şekeri denilince akla ilk gelen yerlerden birisi ise Mithatpaşa Caddesi’ndeki Kristal Pastanesi. Yaklaşık 44 yıldır Ankaralılara hizmet veren pastanede her daim kestane şekeri bulmak mümkün. Yeni mahsul Kestane şekerinde sezonun ocak ayında başladığını belirten işletme sahiplerinden İsa Canbaz, zahmetli bir ürün olması sebebiyle fiyatı oldukça yüksek olan kestane şekerinin 1 kg’lık kavanozlarda 50 TL’ye satıldığını söyledi. Kestane şekerine yıl boyunca talep olduğunu belirten Canbaz,  kışın kestane sezonunda satışlarının arttığını ve Türkiye’ye has bir tat olması nedeniyle yurt dışına gidenlerin de kestane şekerini tercih ettiklerini belirtti. (Necdet Gürsoy)
Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.