KESK 23. Yaşını coşkuyla kutladı

KESK 23. Yaşını coşkuyla kutladı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) 23. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Kırıkkale'de Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte sahne alan Mustafa Özarslan ve Grup Çığ katılımcılara eşsiz bir gece yaşattı. Salon’un tıka basa dolduğu konserde halaylar çekildi, türküler söyledi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Konsere Kırıkkale CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, CHP il başkanı Onur Bozdağ, Alevi Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Güney, CHP kadın kolları Başkanı Güllü Aykut, sivil toplum örgüt başkanları ve vatandaşlar katıldı. Konsere geçilmeden önce Kırıkkale Eğitim Sendikası Şube Başkanı Yüksel Şahin konuşma gerçekleştirdi.  “Bu muhteşem gecede, Muhteşem kutlamada hepinizi burada görmekten mutluluk duyuyorum’ ’dedi.

BİRLİK OLMA ZAMANI

Şahin “Yıllardır “Yazma, düşünme, söyleme, hak arama, fişlerler. Herkesin kabul etmediği şeyleri söyleme. Muhalif olma, onurlu olma, insan olma, kendin olma, …” söylemleriyle hep korku ürettiler. Bizler korka korka korkmamayı öğrendik. Ezberimizi bozduk. Ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı, karanlıkta görmeyi öğrendik. İnatla aydınlığın, savunucusu olduk. Kimsenin kimseyi öteki saymadığı Özgür eşit yurttaşlık temelinde Tam Bağımsız bir Türkiye mücadelemizden asla vazgeçmedik. Türkiye, karanlıklar ülkesi olmasın diye; Başımız dik, yüreğimizden geldiği gibi özgürce konuştuk, özgürce hareket ettik. Şimdi haramilerin sömürü ve rüşvet düzenine karşı yan yana durmanın ele vermenin birlik olmanın zamanıdır.’’

TÜM YASAKLARI TUZLA BUZ ETTİ

Şahin “100 yıllık mücadele geçmişimizde hep yüreğimizden geldiği gibi hareket ettik. Ülkemiz için, kendimiz için, çocuklarımızın geleceği için, özgür, bağımsız bir ülkede demokrasi ve barış içinde birlikte yaşama sevdamız hiç bitmedi. Hiç bitmeyecek de… Bugün inadına barış, kardeşlik, sevgi, dostluk ve aşk türkülerin hep bir ağızdan söyleyeceğiz. İşte bugün eğitim emekçilerinin mücadelesinde yeni bir kilometre taşının dikildiği, tarihe not düşüldüğü gündür aynı zamanda. “Hak verilmez, alınır”. “Çağdaş insan, örgütlü insandır” şiarı ile fiili, meşru mücadele hattıyla yola çıkan sendikalarımız tüm yasakları tuzla buz etti.’’

YOLUMUZU AYDINLATIYOR

Şahin “Sürgünler gördük. İşkenceler gördük. Gaz bombalarını görerek bugünlere geldik. Büyük ozan boşa dememiş, “Sen yanmazsan, ben yanmazsam, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?” diye. Karanlıkları bedel ödeye ödeye ağartmaya çalıştık. Çocuklarımız bedel ödemesin diye, çocuklarımız özgür, demokratik ve gönençli bir ülkede yaşasın diye bedel ödemeye, karanlıkları ağartmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Konser sonunda sanatçılara plaket verilirken hatıra fotoğrafı çekindikten sonra program sona erdi.

Haber-Foto: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.