Keçiören’den Mısır halkına destek

Keçiören’den Mısır halkına destek

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Mısır'da yaşanan iç savaşı büyük üzüntü ile takip ettiklerini belirterek, "Üç maymunu oynar gibi görmedim,...

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Mısır'da yaşanan iç savaşı büyük üzüntü ile takip ettiklerini belirterek, "Üç maymunu oynar gibi görmedim, duymadım, bilmiyorum diyemezsiniz. Ülkemiz bu anlamda duyarlılığını ortaya koymaktadır. Ancak bu herkesin duyarlı olması gereken bir zorunluluktur. Müslüman Müslüman'a sahip çıkmalıdır. Gencecik bedenlerin yaşamına mal olan bu olaylara her duyarlı insan gibi tepki vermeliyiz. İslam coğrafyası bir dayanışma coğrafyası olabilmelidir" dedi.

Başkan Mustafa Ak, dünya gündeminde merkezde yer alan Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlenen Mısır'a destek mitingine katılan Başkan Ak, burada halka seslendi. Mısır'da Halkın iradesine karşı yapılan her darbenin sevimsiz olacağını belirten Başkan Ak, hangi ülkede olursa olsun bu tip olayların halklara travma yaşatacağını söyledi. Halkın tercihine dolaysıyla Musri'ye karşı yapılan bu hareketin tasvip edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Ak, "Burada bir zulümden bahsediyoruz. Genç yaşlı bir çok insanın yaşamına mal olan bir olaydır bu. Yaşananları tüm kalbimizle kınıyoruz. Umarım en kısa zamanda adalet tecelli eder ve bu zulüm sona erer" diye konuştu.

GÜÇ ADALET DEMEK DEĞİLDİR

Başkan Ak, işin insani boyutunun dikkate alınarak bütün sivil toplum kuruluşlarının tek yürek halinde hareket etmesi gerektiğini de ifade etti. Kötü gidişe dur demek için diğer ülkelerinde faaliyete geçmesi gerektiğini kaydeden Ak, "Güç adalet demek değildir. İslam coğrafyası bir dayanışma coğrafyası olmalıdır. İşbirliği içinde karşılıklı güvene dayalı bir hareket tarzının etkili olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Rabia Meydanı'ndaki demokrasiye destek nöbetine sağ elini kaldırarak 4 işareti ile destek veren Başbakanımız öncü kişiliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bize düşen hassasiyetle ve olabildiğince kuvvetli destek vermektir" şeklinde konuştu.

 Türkiye'nin dünya milletler sahnesindeki farkını ortaya çıkaran ana olgunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve onun demokrasi ve insan haklarına verdiği değerler olduğunu belirten Başkan Ak, bu anlamda Keçiören Belediyesi'nin elinden gelen gayret ve sorumlulukla hareket edeceğinin de bilinmesini istedi.

Başkan Ak, Sıhhiye meydanındaki konuşmasının başında olduğu gibi sonunda da eli ile Mısır'a desteğin sembolü olan 4 işaretini tekrarladı ve Türkiye'nin bu tavrının tarihe altın harflerle geçeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.