Kazan'da doğal yaşama destek

Kazan'da doğal yaşama destek

Kazan Belediyesi çetin kış koşulları nedeniyle yaşamları tehlikeye giren sokak hayvanları ve doğada yaşayan hayvanlara yiyecek bıraktı. Kazan Belediye...

Kazan Belediyesi çetin kış koşulları nedeniyle yaşamları tehlikeye giren sokak hayvanları ve doğada yaşayan hayvanlara yiyecek bıraktı.

Kazan Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Yazıcı'nın da eşlik ettiği doğaya yem bırakılmasında hayvanların daha önceden belirlenmiş olan geçiş noktalarına öncelik verildi.

Son günlerde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sokak hayvanlarının kötü günler geçirdiğini gören Kazan Belediyesi vakit kaybetmeden gerekli önlemleri almaya başladı.

Kazan'ın çeşitli bölgelerine yiyecek bırakan belediye ekipleri, doğal yaşamın korunması amacıyla bu tür etkinlikleri belli aralıklarla tekrarlayacaklarını belirttiler.

Sokak hayvanlarının doğal yaşamın bir parçası olduğu gerçeğini insanların kabul etmesi gerektiğini hatırlatan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Bu sevimli dostlarımız her şeyden önce doğal yaşamın bir parçası ve bizler onlarla beraber yaşamak durumundayız. Yüce Allah onları boşuna yaratmadı. Her birinin bir görevi var ve yaşamaya hakkı var. Bu zor koşullarda sevimli dostlarımızı yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. İhtiyaç halinde bazı hayvanları rehabilitasyon ve bakım merkezimize götürüp orada gerekli bakım ve tedavilerini yaptıktan sonra yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Hava koşullarına bağlı olarak belli aralıklarla bu uygulamamıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.