1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kasapların önünde sucuk ve kıyma kuyruğu
Kasapların önünde sucuk ve kıyma kuyruğu

Kasapların önünde sucuk ve kıyma kuyruğu

Kırıkkale'de kurban etlerinin bir bölümü kıyma ve sucuk yapıldı. Vatandaşlar, baharatçı ve kasapların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. PİYASADAKİLERİNE...

A+A-

Kırıkkale'de kurban etlerinin bir bölümü kıyma ve sucuk yapıldı. Vatandaşlar, baharatçı ve kasapların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. PİYASADAKİLERİNE ORANLA DAHA UCUZA GELİYOR Kırıkkale'de baharatçı İhsan Ünlü, kurban etlerini sucuk yapmak isteyenlerin ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. El değmeden sucuk imalatı yaptığını söyleyen Ünlü, "Sucuk için önce kuşbaşı olarak et ve daha sonra kıyma çekilmesi gerekiyor. Dededen kalma mesleğimizi yerine getirirken, kısıtlı bütçeye sahip vatandaşlarımız için hazırladığımız sucuklar, piyasadakilerine oranla daha ucuza geliyor. KİLOSUNU 5 LİRAYA YAPIYORUZ Vatandaşlarımızın etlerini daha uzun süreli muhafaza etmeleri için sucuk yapıyoruz. Her kurban bayramında sucuk imalatımız artırıyor. Vatandaşlarımız sucuk yaptırmak için şu ana kadar 10 tona yakın et getirdi. Baharatı ve işçiliği dâhil olmak üzere kilosunu 5 liraya yapıyoruz. 6 makine ile hizmet verirken, bayram sonuna kadar 15-16 ton arasında sucuk yapmayı tahmin ediyoruz. Vatandaşlar baharattaki kaliteyi arıyor. Vatandaşlar sabahın erken saatinden itibaren kıyma çektirip, sucuk yaptırıyorlar" dedi. KIŞ BOYUNCA AİLEMİZLE SUCUK YEME İMKÂNIMIZ OLACAK Kurbanlık etlerin bir bölümünü sucukla değerlendirdiklerini belirten vatandaşlar da "Piyasada satılan sucuklar birbirini tutmazken, aynı zamanda ucuza getirmek için kurban etlerini değerlendiriyoruz. Kış boyunca ailemizle sucuk yeme imkânımız olacak" diye konuştu.

Bu haber toplam 453 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.