Kararan hayatlar resimle renk buluyor

Kararan hayatlar resimle renk buluyor

Çankaya Belediyesi’nin, ailesinden psikolojik, fiziksel, ekonomik şiddet gören kadınları, geçici olarak misafir ettiği ve rehabilite ettiği Kadın Sığınmaevi,...

Çankaya Belediyesi’nin, ailesinden psikolojik, fiziksel, ekonomik şiddet gören kadınları, geçici olarak misafir ettiği ve rehabilite ettiği Kadın Sığınmaevi, hayatı yeni baştan kurmaya gayret gösteren çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

Şiddet gören kadınlara, barınma ve danışmanlık hizmeti veren Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yaşamını güven ve huzur içerisinde sürdürmek isteyen kadınlara hem rehberlik ediyor hem de geçici olarak konaklama imkanı sağlıyor. Farklı zamanlarda farklı nedenlerle kendilerine başvuran kadınların yaşamlarını idame ettirmelerinde destek veren belediye, psikolojik ve barınma hizmetlerinin yanı sıra meslek sahibi olmalarına ve bu yolla gelir elde etme fırsatını yakalamalarına imkan tanıyor.

UMUTLAR RESME YANSIYOR

Kadınlara çocukları ile birlikte sığınma olanağı sağlayan Çankaya Belediyesi, onları sosyal ve kültürel hayata da adapte etmek için çalışmalar yapıyor. Şu günlerde 19 kadın ve 7 çocuğunun konakladığı sığınmaevi, kimi zaman yoga kimi zaman resim kimi zaman da tiyatro ve sinema gibi etkinliklerle, onlara yaşadıkları sıkıntılı zamanlarını unutturmaya çalışıyor.

Resim yapmaktan mutlu oldukları gözlerinden okunan sığınmaevi sakinleri, sığınmaevinin duvarlarına resmettikleri figürlerle yeniden hayat buluyorlar. Çocuklarla günün belirli saatlerinde özel çalışma yapan resim öğretmenleri, onların tuvale yansıttıkları renklerin ve şekillerin, iç dünyalarında mutluluğa ne denli hasret kaldıklarının ibaresi olduğunu belirtiyor.

KADINLAR BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Avrupa ülkelerinden de beğeni alan ve Türkiye’ye örnek bir nitelik taşıyan Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevi ve Kadın Danışma Merkezi, kadınların ihtiyaç duyduğu bilgilerden yararlanmaları ile birlikte var olan sorunlarına ortak çözüm geliştirme olanağı bulmalarına destek oluyor. Başvuruda bulunan şiddet mağduru olsun olmasın kadınlara, hukuksal, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti verilen Kadın Danışma Merkezi’nde, toplumsal cinsiyet, kadına yönelik şiddet, kadın-erkek eşitliği, kadının toplumsal statüsü, yasal hakları ve istihdam olanakları ile ilgili konularda bilgilendirme yapılıyor. Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ne ulaşmak isteyen kadınlar, 458 89 00/1154 numaralı telefondan gerekli desteği ve bilgiyi alabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.