Alaattin Karaer

Alaattin Karaer

Karahan ÇANTAY!

Karahan ÇANTAY!

 

    kose-yazisi--alaattin-karaer1-085.jpg

Model, oyuncu ve öğretmen Karahan Çantay genç yaşta aramızdan ayrıldı.

     1973 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Balıkesir’de bitirdi. 1990 yılında ODTÜ’nin Matematik Bölümü'nü dereceyle kazandı. Son sınıfa kadar okudu. 2000 yılında okuldan atıldı.

     Ailesi Balıkesir’in tanınmış köklü ailelerinden birisidir. Karahan Çantay'ın dedesinin babası TBMM 1. dönem Balıkesir Milletvekili, öğretmen, gazeteci, politikacı, fikir ve din adamı, Kur'an müfessiri Hasan Basri Çantay’dır. Çantay’ın yayınlanmış üç ciltlik Kur’an Meali ve Tefsiri isimli bir eseri var. Çantay Kurtuluş Savaşı yıllarında yazılarıyla milli mücadeleye destek verdi, öncesinde de Abdülhamit’e muhalif ilim adamları arasında yer aldı. Çantay ilk TBMM’de Karesi Milletvekili olarak yer aldı. Hasan Basri Bey, aynı zamanda İstiklâl Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un da yakın arkadaşıydı.

     ODTÜ Matematik bölümünde okurken 1995 yılında Mr. Turkey birincisi olmuştur.  Aynı gün tacı Sibel Can tarafından takılmıştır ve aynı yıl kendisinin "Dedikodu" adlı şarkısının klibinde oynamıştır. Yine aynı yıl Harika Avcı ile Gizli Aşk adlı dizide oynamıştır. 1996 yılında ilk kez İstanbul'da düzenlenen Mr World erkek güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etti ve Tom Nuyens ile Gabriel Soto'nun ardından üçüncü oldu.

     1996'da Cahide Sonku anısına sahnelenen tiyatro oyunu "Cahide"de Nurseli İdiz'le oynadı. Aynı yıl Show Tv’de Ece Uslu ile “Sabah Show”unu sunmuştur. Şubat 1997’de Demet Akalın’ın "Asla Affedilmez" adlı şarkısının klibinde oynamıştır. Mayıs 1997’de Zeki Müren anısına düzenlenen “Bir Demet Yasemen” adlı müzikalde oynadı.

     1998 yılında Sibel Can ile “Sibel” adlı dizide başrolü paylaştı. Aynı yıl “Aşk ve Barış” adlı Tv filminde başrol oynadı.

     1999 yılında uyuşturucu kuryeliği yaptığı iddiasıyla 2 ay cezaevinde kaldı.

     Huysuz Virjin'in programlarına da konuk oldu. Büyük bir üne kavuştuktan, birçok klip, dizi ve tiyatro oyununda oynadıktan birkaç yıl sonra sektörde yaşadığı ve özel hayatındaki sıkıntılardan ötürü 2000 yılından sonra Türkiye'den ayrılarak yurt dışında yaşamaya başlamıştır. 2014 yılında Türkiye'ye dönerek ODTÜ'deki eğitimini tamamlamıştır. 2017'de Tayland'a yerleşerek burada matematik öğretmenliği yapmaya başlamıştır.

 

    Rol aldığı filmler ve dizi:  Gizli Aşk,  Böyle mi Olacaktı, Altın Vuruş, Zehirli Çiçek, Sibel, Kumkapı Olayı-Üzgünüm, Aşk ve Barış.

    Rol aldığı tiyatro oyunları:

•          Bir Demet Yasemen / Zeki Müren Anısına

•          Zorro'nun Aşkı (Hande Ataizi ile)

•          Cahide / Cahide Sonku Anısına (Nurseli İdiz ile)

 

    Rol aldığı klipler:

•          Sibel Can / Dedikodu.

•          Demet Akalın / Asla Affedilmez.

•          Nükhet Duru / Çeribaşı.

•          Bülent Ersoy / Seni Ben Ellerin Olsun Diye mi Sevdim.

     6 Mart 2021 tarihinde Tayland'ın başkenti Bangkok’ta geçirdiği motosiklet kazasının ardından hayatını kaybetti. 14 Mart 2021 tarihinde Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

     Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun!

kose-yazisi--alaattin-karaer2-061.jpg

Bu yazı toplam 3276 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaattin Karaer Arşivi