
Karabekir Konağı restorasyon edilecek
1938 yılında Osmanlı mimarisiyle yapılan ve Delice’de bulunan Karabekir Konağı’nın restorasyon ihalesi yapıldı. Karabekir Konağı’nın restorasyon çalışmaları 300 gün sürecek.
81 YILLIK KONAK
Kırıkkale’nin Delice ilçesinde bulunan, geleneksel mimarinin izlerini günümüze taşıyan, 18–19. Yüzyılda Osmanlı konak mimarisinin başarılı bir örneği olan, 1938 yılında yapılan ve İhsan Karabekir'e ait olan 81 yıllık Karabekir Konağı’nın restorasyon ihalesi Kırıkkale İl Özel İdaresi tarafından 11 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Restorasyon çalışmaları 300 günde tamamlanacak.
300 GÜN SÜRECEK
Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, “Uzun zamandır çalışmasını yürüttüğümüz tarihi Karabekir Konağımızın restorasyon inşaat ihalesi Kırıkkale İl Özel İdaresi tarafından 11 Kasım 2019 tarihinde yapıldı. İhale tarihinden itibaren başlayacak olan restorasyon çalışmaları 300 günde tamamlanacak. Bu çalışmada desteğini hiç bir zaman bizden esirgemeyen değerli Kırıkkale Valimiz Yunus Sezer'e, Vali yardımcımız Osman Akbaş'a teşekkür ederim, ilçemize hayırlı olsun" dedi.
Kaynak: Delice Belediyesi
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.