Karabacak, güven tazeledi

Karabacak, güven tazeledi

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı’nda hafta sonu ‘6. Olağan Kongre’ heyecanı yaşandı. İki dönemdir başkanlık görevini yürüten mevcut başkan Yücel Karabacak, delegelerin güven oyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi.

DİVAN KURULU BELİRLENDİ

Eğitim camiasında bulunan öğretmen emekçilerinin haklarının korunması amacıyla mücadele veren Türk Eğitim Sen, hafta sonu 6. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. New Berkay Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin divan başkanlığını Necati Alsancak yaparken, üyeliklerini ise Şuayip Keskin ve Yaşar Şahindoğan yaptı. 110 Delegenin oy kullandığı seçimde mevcut başkan Karabacak, güven oylarıyla yeni dönemde tekrar başkan seçildi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Kongrede konuşma yapan 8 yıldır Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı görevini yürüten Yücel Karabacak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Karabacak, “Bizim kongrelerimiz birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, kardeşlik hukukumuzun arttığı demokrasi şölenlerimiz, bayramlarımızdır. Bizler, eğitimcilerimizin haklarını korumanın mücadelesini veriyoruz. Elimizden gelen çaba ve gayretleri göstererek çalışıyoruz” dedi.

BU BİRLİKTELİK, BU DURUŞTUR

Karabacak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Son 4 yıllık yani kongremize kadar olan süreçte sendikamız şubesi olarak neler yaptığımızı, ne tür çalışmalar ortaya koyduğumuzu, hedeflerimize ulaşmak için hangi mücadeleleri verdiğimizi ya da yapamadıklarımızı tek tek anlatmayacağım çünkü ne yaptıysak hep birlikte yaptık. Güzel olan ve mücadelemizi anlamlı kılan da bu birliktelik, bu duruştur.

HAKLARIMIZIN MÜCADELESİ

“Gerçekten zor bir 4 yıldı. Her türlü tahkir ve baskı ile karşı karşıya kaldığımız bir dönemdi. Ne kadar idarecimiz, yöneticimiz varsa kıyıma uğratıldığı, mesleki, ekonomik haklarımızı iyileştirmeyi bırakın kazanılmış haklarımızın elimizden alındığı bir dönemdi. Eğitim sistemimizi çökertip milli değerlerimizi tahrip etmeye çalıştılar. Baskılarla, mecbur bırakarak yıllardır uğruna ne çileler çektiğimiz belki de bir ömür verdiğimiz prensiplerimizi ve ilkelerimizi çiğnetmeye çalıştılar.”

BİZLER BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Önümüze çıkan engelleri aşıp da hedefe ulaştığımız anlarda yaşadığımız mutluluklarla birlikte mücadele edip de hedefimize ulaşamadığımız anlarda yaşadık. Sevincimizi paylaşabilirken birlikte üzülmeyi başarabildik. Ama ne yaşadıysak sizlerle birlikte hep birlikte yaşadık. İşte bizi güçlü kılan başarılarımızdan ziyade paylaşabilme kabiliyetimizdir. Dertlerimizi tasalarımızı sıkıntılarımızı, hastalıklarımızı, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı, düğünlerimizi, cenazelerimizi bir ailenin paylaşabileceği her duyguyu birlikte yaşamamızdır. İnandık ve gördük ki gerçekten

Gerek sendikal konularda gerekse memleket meselelerinde gerekli duruşu ve gerekli mücadeleyi ortaya koyarken ne cesaretimizden, ne de emeğimizden sakındık” dedi.

YÖNETİM KURULU ASİL ve YEDEK ÜYELER

Asil üyeler; Abdullah Yücel Karabacak, Necati Bekar, Ali Ertekin, İsmail Şimşek, Ömer Uyanık, Ramazan Demirci, İrfan Umay. Yedek üyeler; Adem Yılmaz, Güllüzar Aydın, Bayrak Gök, Abdulkadir Yaman, Nurhan Yetgin, Coşkun Yılmaz, Rıza Toprak.

DENETİM KURULU ASİL VE YEDEK ÜYELER

Asil üyeler; Tenasüp Palabıyık, Ceyhan Fidancı, Selahattin Bilecen, Koçak Yılmaz, Öztürk Çalışkan. Yedek üyeler; Halil Şahin, Barbaros Yüceer, Mustafa Okatan, İlker Tarlabölen, Nilgün Kılıççıoğlu. Kongreye, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erdal Baloğlu, SMMMO Başkanı Ferman Aldemir, MİDDER Başkanı Eyüp Ersan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda üye katıldı. Kullanılan oylar ve yapılan ikramların ardından kongre sona erdi.

karabacak,-guven-tazeledi4.jpg

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.