1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kantincilere obezite semineri
Kantincilere obezite semineri

Kantincilere obezite semineri

Kırıkkale’de okul yöneticileri ve kantincilere, ‘Obezite ile mücadele programı’ kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Diyetisyen Burçin...

A+A-

Kırıkkale’de okul yöneticileri ve kantincilere, ‘Obezite ile mücadele programı’ kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Diyetisyen Burçin Tekiner tarafından ‘Obezite"’ semineri verildi. Tekiner okul kantinlerinin yöneticiler tarafından ayda bir denetime tabi tutulacağını söyledi. BİLGİLER AKTARILDI İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, il genelindeki okullarda kantin işletmeciliği yapanlara yönelik eğitim verildi. Kantin işletmecileri yeni yasaklamalar ve besin hijyeni konusunda bilgilendirildiler. Çalışanlara, Diyetisyen Burçin Tekiner tarafından yeterli ve dengeli beslenme, besin hijyeni ve güvenliği ile bu yıl kantinlerde yapılan yeni yasaklamalarla ilgili bilgiler aktarıldı. Eğitim seminerinin ardından Şube Müdürü Ali Eroğlu kantincilere katılımlarından dolayı teşekkür belgesi verdi. DÜZENİN SAĞLANMASI GEREKİR Kantin işletmeciliği ile ilgili yönetmelikleri ve yasaları kantincilere anlatan Tekiner obeziteye karşı alınacak önlemleri de anlattı. Tekiner kantinlerde çiğ et ürünlerinin satılmasının yasak olduğunu belirterek sadece pişmiş ve ısıtılarak hazır hale getirilebilecek et ürünlerinin satılmasını, et haricinde çiğ ürünlerin ise steril koşullarda streçlenerek satılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Tekiner ayrıca kantinlerin hijyen koşullarını taşımasının ve çöplerin toplanmasında düzenin sağlanmasının gerektiğini söyledi. SAĞLIKLI YAŞAMIN TEMELLERİ ATILIYOR Öğrencilerin beslenmelerinin önemli bir kısmını kantinden sağladıklarına dikkat çekilen seminerde Diyetisyen Tekiner, “Okul çağı, çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden büyüme ve gelişmelerinin hızlandığı, beslenme alışkanlıklarının geliştiği ve sağlıklı yaşamın temellerinin atıldığı bir dönemdir. Yapılan araştırmalar okul kantinlerinde sıklıkla satılan enerji yoğunluğu yüksek, besin değeri düşük olan besinlerin tüketiminin artmasının, diyetin kalitesini düşürdüğünü ve çocukların enerji alımlarının önemli bir kısmının bu tür besinlerden geldiğini ortaya koymaktadır” dedi.

Bu haber toplam 406 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.