Kan ilaçlarını Türk Kızılayı üretebilecek

Kan ilaçlarını Türk Kızılayı üretebilecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Soma maden faciasında ambulansların geç çağrıldığı haberlerine ilişkin, “Bunu müfettişler inceler. 112 Acil'e...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Soma maden faciasında ambulansların geç çağrıldığı haberlerine ilişkin, “Bunu müfettişler inceler. 112 Acil'e çağrı geliyor, ondan sonra 18 veya 19 dakika sonra ambulanslarımız orada oluyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı arasında ‘Kan temininde Kızılay’ın tek yetkili kurum olması’ ile ilgili protokol imzalandı.

İmza törenin ardından Bakan Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "Soma’da yaşanan maden faciasında ambulansların geç çağrıldığı konusunda iddialar var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Müezzinoğlu, "Spekülatif haberlerle vatandaşları tahrik eden bir anlayışımız var. Acil hizmetlerinde tüm ambulansların dünya ile yarışabilecek standardı yakaladı. Keşke madenden 301 şehidimiz yerine 301 hastamızı çıkartabilseydik. Keşke hastalarımızın ambulanslarımızla, helikopterlerimizle, ambulans uçaklarımızla hastanelerimizde, yoğun bakımlarımız da dünya standartlarında tedavilerinin peşinde koşabilseydik. Ama ne yazık ki ambulanslarımıza cenazelerimizi taşımanın dışında çok fazla bir yük düşmedi” diye cevap verdi.

Acil hizmetleri konusunda gecikme yaşanmadığını dile getiren Müezzinoğlu, "Bunu, ne hastalarımız, sağ kurtulan yaralılarımız yaşadı. Bu anlamda bir sorunumuz olmadı. Buna ambulans helikopterlerimiz de dahil, ilk iki saat içinde ambulans helikopterlerin olay yerinde oldu.

Ambulansların geç çağrıldığı iddialarına ilişkin Müezzinoğlu, "Bunu da müfettişler inceler. 112 Acil'e çağrı geliyor. Ondan sonra 18 veya 19 dakika sonra ambulanslarımız orada oluyor" ifadesini kullandı.

"Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkin'in görüntüleri basına yansıdı. Daha sonra muhalefet tarafından eleştirilen bir sağlık raporu söz konusu oldu. Hekimle ilgili herhangi bir soruşturma ya da raporun üzerinde bir şüphe var mı?" sorusunu Bakan Müezzinoğlu, "Bir hekimin raporunu soruşturmak, çok olağanüstü durum olmadığı sürece, 3-5 günlük hekim raporlarını bizim inceleme gibi bir şeyimiz yok. Ama benim de basından duyduğum kadarıyla Türk Tabipleri Birliği bu anlamda bir çalışma başlatmış. Bir vatandaşın, hangi koşulda olursa olsun hekime muayene olma, tedavisi ve tedavisinin bir gereği olarak da rapor alma hakkı vardır. Hekimin de bu konuda yemini çerçevesinde görevini yapma sorumluluğu var” diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.