1. HABERLER

  2. YEREL HABERLER

  3. Kadın balıkçının başarısı
Kadın balıkçının başarısı

Kadın balıkçının başarısı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde "Küçük Venedik" olarak nitelendirilen Uluabat Gölü kıyısındaki Gölyazı Mahallesi'nde Ayfer Yılmazoğlu, kayıkla açılıp gölden yakaladığı turna, sazan ve yayın balıklarını çalıştığı lokantada müşterilere ikram ediyor.

A+A-

UĞRAK YERLERİNİN BAŞINDA GELİYOR

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı Mahallesi'nde oturan 33 yaşındaki Ayfer Yılmazoğlu, kayıkla açılıp gölden yakaladığı turna, sazan ve yayın balıklarını temizleyip pişirdikten sonra lokantada müşterilere sunuyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında yağışların etkisiyle Uluabat Gölü sularının evlerin önüne kadar gelmesi sonucu oluşan görüntü dolayısıyla "Küçük Venedik" olarak nitelendirilen Gölyazı, Bursa'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinin başında geliyor.

BİR KEZ YİYEN DEFALARCA GELİYOR"

Gölyazı'daki bir balık lokantasında 10 yıl önce işe başlayan Yılmazoğlu, kayıkla açılıp gölden yakaladığı turna, sazan ve yayın balıklarını temizleyip pişirdikten sonra lokantada müşterilerin damak zevkine sunuyor. Ayfer Yılmazoğlu, yaptığı açıklamada, işe başladığı ilk zamanlar pişirdiği balıkları mahalledeki balıkçılardan aldığını söyledi. Bir süre sonra kendisinin de balık avlamaya başladığını anlatan Yılmazoğlu, lokantada müşterilere sundukları turna, yayın ve sazan balıklarını yakalayamadığı zaman, diğer balıkçılardan temin ettiklerini anlattı.

SONUNDA BAŞARDIM

Bölgedeki balıkçıların gölde avlanma konusunda kendisine yardımcı olduğunu aktaran Yılmazoğlu, "Kadın olmam nedeniyle ilk zamanlar zorluklar yaşadım çünkü balık avlamak, kayıkla açılmak, göl üzerinde manevralar, erkek gücü gerektiriyor. Ben de yılmadım ve sonunda başardım." dedi.  "Yetişemediğim durumlarda ise mahalledeki diğer balıkçılardan balık almaya devam ediyoruz. İşimi severek yapıyorum. Balık müşteriye sunulana kadar her aşaması benim elimden geçiyor. Gölden avlanan balıkları temizliyorum, pişiriyorum ve müşterilerimize sunuyorum. Burada her gün müşterilerimize taze ve doğal balık sunuyoruz. Balığın tüm aşamalarında ben varım. Sanırım bu nedenle de pişirdiğim balıkların lezzeti çok beğeniliyor. Bir kez yiyen defalarca geliyor."

Haber Merkezi

Bu haber toplam 242 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.