İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda merakla beklenen genel başkanlık seçimi sonuçlandı ve yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu oldu.

Üçüncü turda Koray Aydın'la yarışan Dervişoğlu, 611 delegenin oyunu alarak İYİ Parti'nin ikinci genel başkanı seçildi.

Kurultay sürecinde yaşanan heyecanlı anlar, 611 delegenin tercihiyle son buldu. İlk turda Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy alırken, ikinci turda Tolga Akalın adaylıktan çekildi ve delegeleri serbest bıraktı. İkinci turda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı.

Seçimin üçüncü turunda yarışan Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu arasında yoğun bir rekabet yaşandı. Ancak sonuçlar açıklandığında Dervişoğlu, 611 delegenin oyunu alarak İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu. Rakibi Koray Aydın ise 548 oyda kaldı.

Meral Akşener'in liderliğindeki İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun seçilmesinin ardından, partide yeni bir dönem başlamış oldu. Dervişoğlu'nun liderliğinde İYİ Parti'nin gelecekteki politika ve stratejileri merakla bekleniyor.

Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ederek kurultayın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Ayrıca, Meral Akşener de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Dervişoğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.