İtalya'da işsizlik rekoru

İtalya'da işsizlik rekoru

İtalya İstatistik Kurumu ISTAT'ın açıkladığı Şubat ayı raporunda işsizliğin Ocak ayına göre yüzde 0,1 artarak 1977'den bu yana en yüksek rakama ulaştığı...

İtalya İstatistik Kurumu ISTAT'ın açıkladığı Şubat ayı raporunda işsizliğin Ocak ayına göre yüzde 0,1 artarak 1977'den bu yana en yüksek rakama ulaştığı belirtildi. Raporda ayrıca istihdamın gerileyerek 2000 yılındaki rakamlara ulaştığına dikkat çekildi.

İtalya'da ekonomik krizin etkisiyle artan işsizlik rakamlarının önüne geçilemiyor. ISTAT'ın yayınladığı Şubat ayı raporunda işsizliğin 1977'den bu yana en yüksek değere ulaştığı kaydedildi. Şubat ayı itibarıyla 3,3 milyon kişinin işsiz olduğu, istihdamın ise 22 milyon 216 bine gerileyerek 2000 yılındaki rakamlara eşitlendiğine dikkat çekildi.

Rapora göre Şubat ayında bir önceki aya göre 39 bin kişinin işsiz kaldığı, bunun da günde bin kişinin işini kaybetmesi anlamına geldiği belirtildi. 15-24 yaş arası genç nüfustaki işsizlerin sayısı 678 bin olarak kaydedilirken 15-64 yaş arası nüfusta ancak iki kişiden birinin istihdam edilebildiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.