1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İspir kuru fasulyesinin tanıtımı için İtalya'dan profesör getirildi
İspir kuru fasulyesinin tanıtımı için İtalya'dan profesör getirildi

İspir kuru fasulyesinin tanıtımı için İtalya'dan profesör getirildi

İspir kuru fasulyesinin tanıtımı ve markalaşması adına konferans düzenlendi. Uluslararası konferansa İtalya’dan davet edilen Prof. Dr. Edi Defrancesco,...

A+A-

İspir kuru fasulyesinin tanıtımı ve markalaşması adına konferans düzenlendi. Uluslararası konferansa İtalya’dan davet edilen Prof. Dr. Edi Defrancesco, İspir kuru fasulyesinin tanıtımı için fuar açılması gerektiğini vurguladı. Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu ve İspir Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile yürütülen, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen 'Sürdürülebilir Yerel Marka İspir Kuru Fasulyesi' projesi kapsamında 'Uluslararası Yerel Ürünler ve Markalaşma Konferansı' düzenlendi. Konferansa İtalya Parova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Edi Defrancesco konuşmacı olarak katıldı. İspir kuru fasulyesinin tescil ettirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Defrancesco üretimin artırılarak tanıtım amaçlı fuarlar açılması gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Defrancesco “İspir kuru fasulyesinin tescil ettirilmesinden memnuniyet duydum. Ancak Avrupa dikkate alındığında buradaki üretim miktarının yeterli olmadığını gördüm. Fasulyenin üretiminin artırılarak hasat dönemlerinde tanıtım amaçlı fuarlar açılmalıdır.” dedi. Proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, İspir kuru fasulyesi yetiştiriciliği için çeşitli eğitimler ve konferanslar verildiğini belirtti. Erdoğan, İspir kuru fasulyesinin markalaşması adına mutlaka paketleme ünitesinin kurulması gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan, “Geleceğimize sahip çıkmak için fasulyemize sahip çıkalım.” ifadesini kullandı. İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu Müdürü Ayhan Yıldırım ise yerel ürünlerin dünyada yükselen bir değer olduğunu belirterek, insanların sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için yerel ürünlere yöneldiğini söyledi. İspir kuru fasulyesinin tanıtımı ve markalaşması adına paketleme ünitelerinin ve fuarların açılması gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Tek çeşit ürün için tek çeşit tohum seçeneğine geçmemiz gerekir. Her yıl üretim alanını kayıt altına almalı ve AB seviyesinde tanıtım yapmalıyız.” şeklinde konuştu. İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Kaymakam Faik Oktay Sözer, Parova Üniversitesi'nden (İtalya) Prof. Dr. Edi Defrancesco, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.