İŞKUR, KÜ’de irtibat noktası açtı

İŞKUR, KÜ’de irtibat noktası açtı

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Üniversitesi arasında yapılan işbirliği kapsamında üniversiteli gençlere danışmanlık...

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Üniversitesi arasında yapılan işbirliği kapsamında üniversiteli gençlere danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek amacıyla irtibat noktası açıldı.

 

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLİYOR

İlk olarak Eğitim Fakültesi’nde açılan irtibat noktasında iş ve meslek danışmanları tarafından öğrencilere kurum faaliyetleri, işgücü piyasası, iş arama becerileri, işverenle mülakat ve görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama ve Avrupa Birliği düzleminde iş arama ve Europass CV oluşturma konularında bilgi verildi.

 

DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUYORUZ

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu, “İŞKUR’da görevli iş ve meslek danışmanları tarafından üniversiteli gençlere danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Danışmanlık hizmetlerinde, hem bireysel ve hem de grup görüşmeleri yoluyla işgücü piyasası hakkında bilgilendirme yapıyor, gençlerin eğitim aldığı mesleğe dair çalışma şartları, iş imkânları, iş arama becerileri, özgeçmiş (CV) hazırlama gibi konularda kapsamlı bilgiler aktarıyoruz”

 

İŞ HAYATINA ATILMALARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Müdür Ulu, “ İŞKUR sadece işçilere hizmet eden bir kurum olmaktan çıkıp toplumun her kesimine hizmet eden bir kurum haline dönüşmüştür. Üniversiteli gençlerin, İŞKUR olarak sunduğumuz hizmetleri tanımalarını ve bu hizmetlerimizden daha fazla yararlanmalarını istiyoruz. Kırıkkale Üniversitesi ile işbirliğine girerek irtibat noktası açmamızın sebebi nitelikli işgücüne ulaşarak onların iş hayatına atılmalarını kolaylaştırmaktır ve İŞKUR’a kayıtlarının olmasını sağlamaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.