İnşaat sektörüne ulusal standart geliyor

İnşaat sektörüne ulusal standart geliyor

Gazi Üniversitesi ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası(İNTES) arasında mesleklerinin çalışmalarına ulusal standart getirilecek. Gazi Üniversitesi...

Gazi Üniversitesi ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası(İNTES) arasında mesleklerinin çalışmalarına ulusal standart getirilecek.

Gazi Üniversitesi ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası arasında imzalanan işbirliği protokolüyle, İNTES’in bu kapsamda yürüteceği çalışmalarda tarafların işbirliği ile teknik ve bilimsel niteliğe haiz standart ve yeterlilik çalışmalarının birlikte yürütülmesini ve gerçekleştirilmesini amaçlanıyor.

Protokol kapsamında eğitim programlarının geliştirilmesi ve uygulanması, inşaat sektöründe görev alacak işçilere ulusal ve uluslararası mevzuattan kaynaklanan mesleki belgelerin verilmesiyle aday ya da kursiyerlere seviye tespit sınavlarının yapılması konularında tarafların ortak çalışma kurallarının belirlenmesi ve bu amaçla pilot uygulamalarının gerçekleştirilmesi konuları da ele alınacak. İşbirliği çerçeve protokolünün içeriği şöyle:"İNTES tarafından Mesleki Yeterlilik Kurumu’na taahhüt edilmiş inşaat sektörü mesleklerinin taslak ulusal standart ve yeterlilik çalışmalarının birlikte gerçekleştirilmesi.

Standart ve yeterliliklere dayalı eğitim programlarının, soru bankalarının geliştirilmesi ve uygulanmasını ayrıca teorik ve pratik sorulardan oluşan seviye tespit sınavlarının yapılması.

İNTES tarafından yürütülen akreditasyon çalışmaları kapsamında denetimlerin paylaşımı.

İşbirliği konu olanlarda ortak AB proje tekliflerinin hazırlanması ve yürütülmesi.

İNTES’in Akredite Personel Belgelendirme Kuruluşu statüsü kazanmasından sonra kuruluşun belirlenen organlarında üyelikler yolu ile üniversitenin katkı sağlaması."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.