İhtiyaç sahipleri için üretiyor

İhtiyaç sahipleri için üretiyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde büyük bölümü Türk ve Suriyeli 400 kadının istihdam edildiği giyim atölyesinde üretilen ürünler, birçok ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılacak.

GURURLU VE MUTLUYUZ

Kuveyt merkezli Al Salama Derneği ile Akçakale Hilful Fudur Derneği'nin iş birliğiyle yaptırılan ve kısa süre önce hizmete sunulan hazır giyim atölyesinde 396 Türk ve Suriyeli ile 4 Iraklı kadın istihdam edildi. İşbaşı kurslarına katılarak ustalardan meslek öğrenen kadınlar, hem aile bütçelerine katkıda bulunmanın hem de ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak ürünleri üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Akçakale Hilful Fudur Derneği Başkanı Hamit Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuveyt merkezli Al Salama Derneği'ne sundukları projenin, yapılan araştırmaların ardından kabul edildiğini söyledi.

İSTİHDAM EDİLMESİNE VESİLE OLDU

Yaklaşık 6 ay önce atölye hazırlıklarına başladıklarını ve geçtiğimiz günlerde açılışını yaptıklarını anlatan Ataman, yüzlerce ihtiyaç sahibi insanın istihdam edilmesine vesile oldukları için mutluluk duyduklarını aktardı. Yeni hedeflerinin 400 olan çalışan sayısını 700'e çıkarmak olduğunu ifade eden Ataman, şöyle konuştu: "Suriyeli, Türk ve Iraklı kadınlarımızın çalıştığını gördükçe yorgunluğumuz geçiyor. İşi bilenler çalışmaya başlıyor, bilmeyenler ise eğitimciler nezaretinde verilen kurslarla işi öğrenerek üretime başlıyor. Amacımız, hem kadınlarımıza iş imkanı vermek hem de bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu insanlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek istiyoruz."

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.