1. HABERLER

  2. GAZETELER

  3. İç piyasaya yetecek kadar salça üretildi
İç piyasaya yetecek kadar salça üretildi

İç piyasaya yetecek kadar salça üretildi

Koç Holding'e bağlı TAT Konserve Genel Müdürü Güçlü Toker, Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak miktarda salça üretiminin gerçekleştiğini söyledi....

A+A-

Koç Holding'e bağlı TAT Konserve Genel Müdürü Güçlü Toker, Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak miktarda salça üretiminin gerçekleştiğini söyledi. Fiyatların arz talebe göre değişebileceğini ifade eden Toker, "Şu anda salça üretimi tamamlandı. Stokta 170 bin ton salça var. Türkiye'nin yıllık ihtiyacı ise 150 bin ton. Dolayısıyla iç piyasadaki ihtiyacı karşılayacak miktarda salça üretildi. Talebe bağlı olarak fiyat artabilir veya azalabilir. Eğer fazla talep olur, stok yapılmaya çalışılırsa bir de önümüzdeki sezon domates az üretilecek gibi bir endişe ortaya çıkarsa fiyat artar." dedi. Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD)'nin olağan toplantısına katılan TAT Konserve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Güçlü Toker, 'GAP Bölgesindeki Koç Yatırımları' anlattı. Toker, salça fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. Türkiye'de geçen yıl 1,3 milyon ton salçalık domates üretildiği bilgisini veren Toker, "Üretilen 1,3 milyon ton civarındaki salçalık domates iç piyasanın ihtiyacını karşılayacak seviyedeydi. Bu domatesin fiyatı da sezon başında 10 kuruşla başladı, 45 kuruşla bitti. Salçalık domatesin fiyatı ortalama 25 kuruşa mal oldu. Dolayısıyla bu salçanın maliyetinin 2 liraya çıkmasına neden oldu. Bu market raflarına 4,2 liraya civarında yansıyor. Bizim fabrikadan toptancıya satışımı 3,2 lira." diye konuştu.

Bu haber toplam 739 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.