Hoş geldin 11 ayın sultanı

Hoş geldin 11 ayın sultanı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı için bu gece ilk sahura kalkılacak. Türkiye’nin büyük bir kısmı günde 17 saatten fazla oruç tutacakken, ilk iftar da, 27 Mayıs Cumartesi günü akşam saat 20.12’de açılacak.

İLK TERAVİH BUGÜN BAŞLAYACAK

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı için ilk teravih namazı bugün kılınacak, ilk sahura bugün kalkılacak. 03.25 olan imsak saatiyle birlikte başlayacak olan oruç, Cumartesi günü saat 20.12’de okunacak olan akşam ezanıyla birlikte açılacak. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan sıcaklıklara karşın Müslümanlar, 17 saat oruçlu kalacak.

MÜBAREK AYA GİRMİŞ OLACAĞIZ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Müftü Şahin Yıldırım, “Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 26 Mayıs Cuma günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 27 Mayıs Cumartesi günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız. Başkanlığımız tarafından, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değer tema olarak belirlenmekte ve kamuoyunun gündemine taşınmaktadır” dedi.

ÜZERİNDE HER CANIN HAKKI VAR

Yıldırım, “ Söz konusu tema, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınmakta, toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir. Bu bağlamda bireysel ve toplumsal hayatımız ekseninde oldukça kapsamlı bir muhtevaya sahip “Hak” kavramının ifade etmiş olduğu anlam derinliği dikkate alınarak bu yıl Ramazan ayında “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” temasının ele alınması kararlaştırılmıştır.”

YARDIMLAR YAPILACAKTIR

İl ve İlçe Müftülüklerimizce hazırlanan Ramazan Ayı Vaaz ve İrşat Programında, “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman”  konusu kapsamlı bir şekilde işlenecektir.

İlimiz müftülüğünce oluşturulan ekipler tarafından; Şehit yakınları ve gaziler başta olmak üzere yetimler, engelliler, mülteciler, emekli personel, çocuk evleri, huzurevi, hastane, kadın konuk evleri yaşlılar vb. kişi ve kurumlar ziyaret edilerek mahalli imkanlar ölçüsünde iftar ve ramazan özel programı düzenlenmeye çalışılacaktır. Ayrıca ihtiyaç sahibi kesimlere imkanlar nispetinde yardımlar yapılacaktır.” 

ONLİNE BAĞIŞ YAPILABİLİR

“Bu ibadetlerini yerine getirebilmek için Zekât, fitre verecek ve hayır yapacak vatandaşlarımız paralarını Yapı Kredi Bankası, Kuveyt Türk, Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Garanti, Akbank, Türkiye Finans, Albaraka Türk bankalarının tüm şubelerine yatırabileceklerdir.  Tüm operatörlerden fitre yazıp 5601’e mesaj olarak göndererek, Online bağış www.diyanetvakfi.gov.tr Web adresi ve 0 312 416 90 00 çağrı merkezlerinden yapabileceklerdir” dedi.

MAKBUZ KARŞILIĞI VEREBİLİR

“Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesine (il müftülüğüne) makbuz karşılığı verebileceklerdir. İlimizde bulunan ikisi kız ve biri erkek toplam üç hafızlık Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerin gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla zekâtların ve sadaka-i fıtırların makbuz karşılığı il müftülüğünde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesine makbuz karşılığı verebileceklerdir. Bütün vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.

Ramazan ayı boyunca ilimiz merkezi ve ilçelerde her gün öğle ve teravih namazlarından önce vaaz yapılacaktır. Vaazlarda aktif olarak il müftüsü, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler ve şube müdürleri görev yapacaklardır” dedi.

Haber Merkezi

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.