İhsan Akça

İhsan Akça

HER KALEM DOĞRU MU YAZIYOR?

HER KALEM DOĞRU MU YAZIYOR?

Ne zaman hürriyet gazetesini okumak için sayfalarını zevkle açmaya kalkışsam sayfalar ilerleyip te bir sayfaya gelindiğinde içimde bir burkulma oluyor. Nedeni o sayfanın köşe yazarı. Kardeşim senin dağarcığında hiç mi yönetim hakkında iyi bir düşüncen olmaz. İnsan yönetimin her icraatına da karşımı olur. Bundan zevk mi alıyorsun yoksa yeri geldiğinde iyi ve doğruları da yazarsan o zaman kendine yazık mı edersin. İnsan bu kadar saplantılımı olur. Bunu yazmayacaktım ama 26 Nisan 2017 Çarşamba günkü spor sayfasındaki Beşiktaş takımı yönetimi ve hocası için yazdıklarını ve eleştirilerini de görünce çok üzüldüm. Çünkü Beşiktaş takımı hocası ve yönetimi elinden gelenin en iyisini yaptı. Gönlümüz öyle sonuçlanmasını tabi ki istemiyordu ama bu futbol, her neticeye de katlanmak lazım.

                Ben bir Galatasaray taraftarıyım ama o gece en az Şenol Güneş kadar heyecanlıydım. Sevgili Beşiktaş’ı, hocasını bütün yönetimini ve seyircisini bir milli takımımız gibi heyecanla takip ettim ve takdirlerimi sunuyorum. Ben o gece ve ondan bir hafta önce Fransa’daki gecede Beşiktaş’ın oyuncusunun hocasının bütün sevenlerinin de elinden gelenin en iyisini yaptıklarına inanıyorum. Hocasının, takımındaki öğrencilerinin hangisinin nasıl durumda olduğunu ondan iyi bilen olamaz. Onların ruh halini ancak hocaları bilir. Onların hangi taktikle nasıl pozisyon almaları gerektiğini hocaları bilir. Çünkü onlarla en çok zaman geçiren hocalarıdır.

Eline kalem alan televizyonlarda ücretle yorum yapanların hepsi hoca oldu. Hepsi yönetici oldu. Sanki o kulübün her şeyini onlar biliyor sanki her oyuncuyla hocaları değil de onlar yatıp kalkıyor sorunlarını form durumlarını onlar biliyorlar öyle ahkâm kesiyorlar taraftarı öyle tahrik ediyorlar ki o hocayı o yöneticileri kulüpten atmak lazım. Onları hemen cezalandırmak lazım. Maç boyunca hangi oyuncunun daha iyi hangisinin daha verimsiz olduğunu kenardaki köşe yazarı veya yorumcu beyler biliyor. Falan oyuncu şu saatte değişmeliydi ona fazla tahammül etti. Falan oyuncu niçin ilk on birde başlamadı da kenarda oturuyor daha neler neler… Hele bir de hakem yönetimine karşı ahkâm kesenler hakemin saniyeden daha az zamanda vereceği kararı kendileri televizyon başında dakikalarca biraz öne al, biraz daha biraz ilerlet gibi talimatlarla karar vermeye çalışarak hakemleri eleştirmeye çalışıyorlar. Hakemlerin notlarını bile onlardan bazıları veriyorlar. Nedir bu her şeye bir çomak sokmak. Yapılanın iyi taraflarını göstererek daha iyisini tavsiye etmek varken hep eksik ve kötülüklerini araştırarak aktarmaya çalışmak neyin nesi bundan kim karlı çıkacak amacınız oyuncuyla, hocanın hocayla yönetimin arasını açmak mı? Yoksa zamanı doldurmak için mi uğraşmak? Eğer sporu seviyorsak sporcuya, spor adamlarına sahip çıkalım. Onun dışındaki her söz spora ve sporcuya zarar verir.

Bu yazı toplam 861 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi