Her 5 kişiden biri ucuz yakıt arıyor

Her 5 kişiden biri ucuz yakıt arıyor

Vatandaşlar bir akaryakıt istasyonunda en çok temiz tuvalet ve güler yüzlü hizmeti arıyor. En çok LPG kullanan şehirlerarasında yer alan Kırıkkale’de de her 5 kişiden biri ucuz akaryakıt tercih ederken, LPG kullanıcılarının yüzde 92’si ise ucuz ...

Vatandaşlar bir akaryakıt istasyonunda en çok temiz tuvalet ve güler yüzlü hizmeti arıyor. En çok LPG kullanan şehirlerarasında yer alan Kırıkkale’de de her 5 kişiden biri ucuz akaryakıt tercih ederken, LPG kullanıcılarının yüzde 92’si ise ucuz akaryakıt tercihinde bulunmuyor.

LPG’CİLER UCUZ GAZ PEŞİNDE

İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi girişimlerinden BenzinLitre, kullanıcıların akaryakıt alışkanlıklarını ele aldı. BenzinLitre’nin verilerine göre, kullanıcılar bir akaryakıt istasyonunda en çok temiz tuvalet ve güler yüzlü hizmeti arıyor. Araştırmaya göre, her 5 kişiden biri ucuz akaryakıt tercih ediyor. LPG kullanıcıları şehir içinde, benzin ve dizel kullananlara göre yüzde 25 daha fazla ucuz yakıt tercihinde bulunuyor. LPG kullanıcıları yüzde 92’si ise ucuz akaryakıt tercihinde bulunmuyor. En çok LPG kullanılan şehirlerarasında Kırıkkale, Aksaray, Konya, Ankara, İzmit ve Balıkesir yer alıyor. Yine İç Anadolu şehirlerinde çay ikramı olan istasyonlar, kullanıcılar tarafından en fazla tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Her üç LPG kullanıcısından biri, restoran ve kahve gibi yeme-içme imkanı olan istasyonları tercih ediyor.

TEK DEPODA 35 LİRA TASARRUF EDİYORLAR

İstanbul gibi büyük şehirlerde litre başına benzinde 35 kuruşa, dizelde 65 kuruşa, LPG’de ise 75 kuruşa kadar fiyat farkı oldu. En pahalısı yerine, en ucuz yakıt seçimi yapanlar depo dolumunda 35 TL tasarruf yaptı, uzun yolda bu rakam 50 TL’ye kadar çıktı. 2018’de akaryakıt alımında en çok tercih edilen markalar Opet ve Shell olurken; Aygaz açık ara en çok tercih edilen LPG markası oldu. 2018’de İstanbul şehir merkezinde uygun fiyata yakıt satan başlıca markalar; Class, Alpet, Ekopet, Yupet ve Energy olurken, şehirler arası yollarda Netoil, LigOil ve Ecopet en rekabetçi fiyatlara sahip 3 marka oldu. Akaryakıt alanlar uzun yolda yüzde 60 oranında farklı marka tercih etti.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.