Hep birlikte şiddetin karşısındayız

Hep birlikte şiddetin karşısındayız

‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ kapsamında KESK Kırıkkale Şubeler Kadın Meclisi bir araya geldi. Şube kadın sekreteri Necla Büyükyıldız, “Yoksulluğa, güvencesizliğe, şiddete karşı yaşamımızı savunuyor, mücadele ediyoruz” dedi.

‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ kapsamında KESK Kırıkkale Şubeler Kadın Meclisi bir araya geldi. Şube kadın sekreteri Necla Büyükyıldız, “Yoksulluğa, güvencesizliğe, şiddete karşı yaşamımızı savunuyor, mücadele ediyoruz” dedi.

HAKSIZLIKLARA KARŞI ALANLARDAYIZ

KESK Kırıkkale Şubeler Kadın Meclisi, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ kapsamında bir araya geldi. Meclis adına konuşma yapan Şube kadın sekreteri Necla Büyükyıldı, “Biz kadınlar bugün dünyanın dört yanında eşitsizliği, yoksulluğu, savaşları ve şiddeti üreten erkek egemen kapitalizme karşı isyanımızı meydanlara taşımak, kadın dayanışmasının sınırları aşan gücüyle buluşmak ve itirazlarımızı hep birlikte daha fazla duyurmak için yine alanlardayız. 

İsyandayız çünkü; dünya genelinde her gün en az 137 kadın, en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor!”

ŞİDDET VE KADIN CİNAYETLERİ

“İsyandayız çünkü; her üç kadından biri yakın aile fertlerinden biri ya da eski eşi tarafından fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor! İsyandayız çünkü; her yıl 12 milyon kız çocuğu zorla evlendiriliyor ve milyonlarca kadın sıradanlaştırılan erkek şiddeti tehdidiyle yaşamaya zorlanmaya devam ediyor! OECD ülkeleri içinde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri sıralamasında birinci durumda olan ülkemizde erkek şiddeti her gün daha da vahşileşirken kadınlara yönelik şiddette ve çocuk istismarında cezasızlık özel bir politika olarak uygulanıyor. Eril yargı kararlarıyla birleşen iktidarın kadın düşmanlığı, şiddet faillerini cesaretlendirmeye devam ediyor.”

BELEDİYELERİN KADIN BİRİMLERİ KAPATILIYOR

“Devletin tüm olanakları şiddeti önlemek için seferber edilmesi gerekirken infaz düzenlemeleriyle failler pandemi koşullarında hiçbir önlem alınmadan evlerine gönderiliyor. Kadınları şiddete karşı koruyan yasalar esnetiliyor, sığınma evlerine erişim zorlaştırılıyor. Kayyumlar marifetiyle gasp edilen belediyelerin kadın birimleri kapatılıyor. İstanbul sözleşmesi ve 6284 gibi yaşam güvencemiz sayılabilecek kazanımlarımız yok edilmek isteniyor.  Şiddete karşı savunmasız bırakılmamız için nafaka hakkının gaspı, arabuluculuk gibi hazırlıklarla boşanmaların önlenmesinin hesapları yapılıyor.”

Haber: Sedat Gençay

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.