Hastalara hakları anlatıldı

Hastalara hakları anlatıldı

​​​​​​​Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve özel sağlık kuruluşlarınca “Hasta Hakları Günü” nedeni ile etkinlik düzenlendi.

Hastalara sağlık kuruluşlarındaki haklarının anlatıldığı etkinliklerde çeşitli ikramlar sunuldu.

BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

1998 yılında Hasta ve Hasta Yakım Hakları Derneği’nin kurulması ile (HAYAD) 26 Ekim Hasta Hakları Günü olarak kabul edildi. Bu güne özel hasta haklarının gündeme getirilmesi hedeflendiği etkinlikte, hastaların hakları nelerdir konuları hasta yakınlarına ve hastalara iletildi. Program kapsamında ilimizde faaliyet gösteren tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarında Hasta Hak ve Sorumlulukları hakkında faaliyetler düzenlenerek, vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı.

ÇİÇEK VE ÇEŞİTLİ İKRAMLAR

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin yöneticileri ve personeli ile Diş Hekimliği Fakültesi yetkilileri tarafından 26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle hasta yakınlarına tanıtımlar yapılarak, hasta ve yakınlarına çiçek ve çeşitli ikramlar verildi. Hastalara ve refakatçilere hasta hakkı nedir sorularına “Hasta Hakları Sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı bulunan fertlerin, sırf insan olmaları nedeniyle sahip bulundukları ve T.C. Anayasası, milletlerarası antlaşmalar, kanunlar ve diğer mevzuat ile teminat altına alınmış bulunan haklarını ifade eder” şeklinde açıklamalar yapıldı.

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.