Halk oyunları ekibinin büyük başarısı

Halk oyunları ekibinin büyük başarısı

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Gençlik Spor Müdürlüğü Ankara İl Birinciliği Yarışması’ndan 3 gümüş madalyayla döndü. Ekipler, Minikler...

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Gençlik Spor Müdürlüğü Ankara İl Birinciliği Yarışması’ndan 3 gümüş madalyayla döndü. Ekipler, Minikler Geleneksel dalda Van yöresiyle, Gençler ve Büyükler Geleneksel dalda Seğmenlerle, 3 ikincilik kazandı.

EKİPLERİN BÜYÜK BAŞARISI

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Ankara İl Birinciliği Yarışması’nda bir büyük başarıya daha imza attı. Değişik yörelere ait halk oyunlarının sergilendiği, Ankara MEB Şura Salonu’nda yapılan ve iki gün süren yarışma renkli ve heyecanlı görüntülere sahne oldu.

3 İKİNCİLİK

Yarışmaya 6 ekiple katılan Mamak Belediyesi Halk Oyunları, üç ikincilik kazandı. Ekipler, Minikler Geleneksel dalda Van yöresiyle, Gençler Geleneksel dalda ve Büyükler Geleneksel dalda Seğmenlerle, ikinci oldu. Büyükler Seğmen ekibi, bölge yarışmasında Ankara’yı temsil etmeye hak kazandı.

AKGÜL’E TEŞEKKÜR

Ekiplerin aldıkları başarılı sonuçlardan dolayı mutlıluğunu dile getiren Halk oyunları ekibi usta öğreticisi Yaşettin Konak, halk oyunlarının kültürümüzün yaşayan en önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti. Mamak Kültür Merkezi konservatuar bölümü bünyesinde açılan halk oyunları kurslarında, 230 kişinin eğitim gördüğünü söyleyen Konak, “Kültürümüzün en zengin ögelerini içinde barındıran halk oyunlarımızı, gelecek nesillere taşımak, geniş kitlelere tanıtmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Bize maddi ve manevi her türlü desteği veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e teşekkür ediyoruz” dedi.

HALK OYUNLARI

MKM halk oyunları kursu, Trabzon’dan Van’a, Artvin’den Urfa’ya kadar çeşitlilik gösteriyor. Yaşettin Konak ve Sevda Patır eğitimindeki küçük gruplar cumartesi günü 12.00-14.00 ve 14.00-16.00 arası, büyükler de pazar günü 11.00-14.00 arası MKM’de çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.