Güvercinler “Barış” için uçtu

Güvercinler “Barış” için uçtu

1 Eylül Dünya Barış Günü Yenimahalle’de engelliler ve ailelerinin katıldığı piknik ile kutlandı. Yenimahalle Belediyesi’nin Yakacık Mesire Alanı’nda...

1 Eylül Dünya Barış Günü Yenimahalle’de engelliler ve ailelerinin katıldığı piknik ile kutlandı. Yenimahalle Belediyesi’nin Yakacık Mesire Alanı’nda düzenlediği “El Ele Barış Pikniğine”  yoğun ilgi gösteren engelliler çeşitli oyunlar, animasyonlar, canlı müzik ve TUBİL halk oyunlarının gösterileriyle doyasıya eğlendi.

YENİMAHALLE’DE BARIŞ GÜNÜ

Dünya Barış Günü nedeniyle yapılan pikniğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Başar Bal, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, CHP İlçe Başkanı Ali Buçan, belediye meclis üyeleri, Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Selçuk Koçak, ve binlerce vatandaş katıldı. Pikniğe katılan herkesin yiyecek ve içecek ihtiyaçları Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılandı. Engelliler ile tek tek ilgilenen Yaşar, aileleri ile de sohbet etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesinin Türkiye’nin temel ve vazgeçilmez ilkesi olması gerektiğini belirterek, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bütün dünyaya barışın egemen olmasını, ülkemizdeki insanların birlik beraberlik içerisinde mutlu yaşamasını diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir asker olmasına rağmen bu ilkeyi önümüze koyması onun ne kadar ileriyi gören bir lider olduğunu gösteriyor. Herkesin potansiyel engelli olabileceğini aklından çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum. Engelli vatandaşlarımızın da normal insanlar gibi yaşama hakkı olduğunu savunuyorum. Bunun için sosyal bir devletin onlara eşit olarak yaşam hakkı sunması gerektiğine inanan bir düşünceyle çalışıyorum. Tüm engellilerimizin birer barış gönüllüsü olduğunu biliyorum” dedi.

BEYAZ BARIŞ GÜVERCİNLERİ

Yaşar, engelli vatandaşlarla birlikte 1 Eylül adına barış güvercinlerini uçurdu. Mesire alanında bulunan masaları tek tek gezen Yaşar, herkesle selamlaşarak 1 Eylül Dünya Barış Günlerini kutladı. Engelli yurttaşlar “Sizi seviyoruz başkanım” diyerek Yaşar’a teşekkür etti. Engelliler ve aileleri canlı müzik eşliğinde gönüllerince dans ederek güzel havanın tadını çıkardılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.