Güventürk Umre bilgilendirmesi

Güventürk Umre bilgilendirmesi

Hac vazifesi için kutsal topraklara gidip, Kurban Bayramlarını orada idrak eden hacıların kafileler halinde evlerine yurtlarına dönmeye başlaması ile yeni sezon umre sezonu da başladı.

UMRE KİTABI YAZDI

Yazmış olduğu “Arınmaya yolculuk” adlı umre kitabı ile umre ve hac konusunda rehberliği ile kendinden söz ettiren ve Kırıkkale’den umreye gidecek yolculara rehberlik eden Fazlı Güventürk yeni sezon umre faaliyetleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Ülkemizde hac kuraları çekildikten sonra kurada çıkan vatandaşlarımızı tatlı bir telaş sardığını belirten Fazlı Güventürk “ maalesef ülkemizde hacca gitmek isteyen tüm vatandaşlarımız bu görev için kutsal topraklara gidememektedir. Belli bir kontenjan dâhilinde bu yıl hacca gidecek kardeşlerimizden bir kısmı maalesef fiyatların çok yüksek olması nedeniyle gidemedi. Bu durumda yedeklerden sıra ile çağrılan hacı adaylarından durumu müsait olanlar büyük bir istek ile hacca gittiler ve elhamdulilah görevlerini yapıp dönmeye başladılar.”dedi.

KIRIKKALE UMREYİ SEVER

Güventürk “Hacıların ülkelerine dönmeye başlaması ile Suudi Arabistan yönetimi yeni umre sezonu için hazırlığa başladı. Bu kapsamda ülkemizden ilk umre kafilesi Eylül ayı içerisinde inşallah kutsal topraklara kavuşacaktır.” Şeklinde devam etti. Uzman rehber Fazlı Güventürk yapmış olduğu açıklamada “ bizim memleketimiz Kırıkkale’miz umreyi sever. Haccı sever. Kutsal topraklarda Rabbine niyazda bulunup dua etmeyi sever. Bu nedenle belli sayıda Kırıkkale’den kutsal yolculuğa umreci yolcu edilir. İşte bu yolculukta hemşerilerimizin güvenilir ve uzman bir kadro ile umre yapması önemlidir. Yolculuğa çıkmadan umrecilerimizin mutlaka firmayı ve beraber gideceği rehberi iyi araştırması lazımdır. “

ÇOK İYİ KOORDİNE ETMELİ

“umre yolcusu, rehber ve firma üçlü bir saç ayağıdır. Doğru ve kaliteli bir umre için bu üç sacayağı önemlidir. Umreci kardeşlerimiz ibadete hazır olarak dünya işlerinden sıyrılmış vaziyette bu yolculuğa çıkmalıdır. Rehber ise mutlak suretle oraları iyi bilen, araştıran, konusunda ifade zorluğu çekmeyen, o beldeleri nokta nokta tanıtabilecek nitelikte olmalıdır. Firma ise uçak, otobüs, yemek otel gibi kolaylık ve dairi faaliyetleri çok iyi koordine etmelidir. Dolayısıyla bu üçlü çok uyumlu olmalıdır. “ şeklinde konuştu.

DOĞRUYU BİRLİKTE SEÇELİM

İsteyen herkesin gerek sosyal medyadan gerekse telefonla ve gerekse Altın bilekler ve Dörtyol arasında yıldız hamamı karşısında bulunan umre firmasına bizzat gelerek irtibat kurabileceğini belirten Fazlı Güventürk “ben hiçbir çıkar ve maddi olgu beklemeden Kırıkkale halkına manevi yolculuklarında yardımcı olmak istiyorum. Belki ömrümüzde bir kere gideceğimiz bu yolculukta size rehberlik edip en doğru firma ve rehber ile yolculuk yapmanızı arzu ediyorum. Gelin konuşalım, en uygun kişi ve firmayı birlikte tespit edelim ve onunla gidin. Benimle gitmeniz gibi danışmanız durumunda asla bir zorunluluk yoktur. Sadece maddi manevi imkânları zorlayarak çıktığınız bu yolculukta mağdur ve mahzun olmayın. Bilerek ve yaşayarak bir umre yapın. Doğru firmanızı ve rehberinizi birlikte belirleyelim” dedi. Fazlı Güventürk her gün bürosunda umrecilere rehberlik etmeye ve yardımcı olmaya başladı.

Haber: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.