Gönüldeki şiirler duygulandırdı

Gönüldeki şiirler duygulandırdı

Kırıkkale’de ‘Gönül Dostları’ adı altında toplanan ve gönüldeki şiirleri dile getiren şairler şiir gününde buluştu. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte şairler, birbirinden kaleme alınan şiirleri dile getirdiler.

TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR

Şairler Odalarına geliş zamanına göre Başkan Demir Doğan Kandemir’in oluşturduğu sıra ile şiirlerini okudular.12 şairin katıldığı gönül dostları topluluğuna dört kişiden oluşan şiir sever dinleyici vatandaşlarda katıldı. İlk şirini okuyan Abdul Fettah Biliç, Yaşatmalıyız Cumhuriyeti ve Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur adlı şiirlerini okudu.

ANLAMLI BİR ŞİİR OKUDU

Meclisteki kavga eden vekillere istinaden yazdığı şiiri okuyan, Yüksel Kahraman ise Dünya malını sırtınıza sardınız ve Vatanım adlı güzel bir şiirini okudu. Rasim Kılıçer ise Yalnız yaşan çocukları tarafından sahip çıkılmayan bir ihtiyar dedeye yazdığı Ataya saygı kalmamış adlı şiiri ile Herkes topal olmuş dizde hayır yok isimli şiirlerini okudu. Bahattin İleri şairimiz ise Darbede fedakâr insanlara, gazilere ve şehitlere hitaben, Teşekkür ederim halkıma sahip çıktınız Türk Cumhuriyetine diyerek anlamlı bir şiir okudu.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Yalnız yaşayan bir Babaya isimli şiiri de yalnız bırakılanlara ders verir gibiydi. Şaziye Eryılmaz(Şair ana) her toplantıda özel olarak hazırladığı içli çöreklerini ikram ettiği için teşekkür edilirken, Anadolu’yum isimli yazarı başkası olan bir şiiri okudu. Dede Bulut şiirlerini yeni yazdığını söylerken ilk olarak Suçlu kim adlı şiirinin sonunda sözlerini Suç bizde diyerek bütün alemi bir gezinti yaparak dile getirdi. Üstadım isimli son şiiri ile noktayı koydu.Hidayet Doğan ise, köyüm ıssız artık diye dertli bir şiir okurken, Bırak Gider diye sevgiliye seslendi.

ŞİİRİNDE BABASINA HİTAP ETTİ

Sadettin Karalök ise farklı bir şiir okuma sitili ile bir ilahi okur gibi, bir ağıt gibi söyleyerek Can Türkiyem dedi. Yine sevgiliye hitaben ise artık onu hiç sevmiyorum atlı şiirini okudu. İlk önce sırasını başkasına vererek cesaret toplamaya çalışsa da babasına hitap edeceği şiiri okurken kendini tutamayan şair, Nursel Eyüpoğlu seni özledim baba, yerin bir başka idi Baba diyerek ağlamaktan şiirini zor tamamladı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.