Gönül erleri iş başında

Gönül erleri iş başında

Gençlik Merkezi ve Kırıkkale Üniversitesi Toplum Hizmet Uygulamaları dersi alan öğrencilerimizle birlikte Karakeçili ilçesinde bulunan İlkokulu ziyaret ederek, minik öğrencilerle buluştu.

Kırıkkale Gençlik Merkezi ve Kırıkkale Üniversitesi Toplum Hizmet Uygulamaları dersi alan öğrencilerimizle birlikte Karakeçili ilçesinde bulunan İlkokulu ziyaret ederek, minik öğrencilerle buluştu.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

“Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında Gençlik Merkezine uzak mahallelerde yaşayan gençlere faaliyet ve projelerini anlatmak, kendi mekân sınırlarının ötesine taşıyarak daha çok gence ulaşmak amacı ile Kırıkkale Gençlik Merkezince Karakeçili İlçesi Karakeçili İlkokulu’nda Gençlik Liderleri, gönüllü gençler ve Kırıkkale Üniversitesi Toplum Hizmet Uygulamaları dersi alan öğrenciler ile birlikte etkinlik düzenlendi.

BİRLİKTE OYUNLAR OYNANDI

Etkinliğimiz çerçevesinde minik öğrencilerle Gençlik Merkezi faaliyet ve projeleri anlatıldı. Okul bahçesinde gençlerimize Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinde okuyan öğretmen adayları eşliğinde geleneksel çocuk oyunları oynatıldı. Ayrıca, okulumuzda mevcut halde bulunan kütüphane zenginleştirilerek kardeşlerimize seviyelerine uygun hikâye ve masal setleri ile eğitim hayatlarına katkı amacıyla kaynak ders kitapları dağıtıldı. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

SEÇMELİ GÖNÜLLÜLÜK DERSİ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, “’Bakanlığımız ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı arasında başta Gönüllülük olmak üzere gençlik arasında işbirliğini artırmak amacıyla protokol imzalanmıştır. Faaliyetlerin saha uygulanması artırılması için ‘’Seçmeli Gönüllülük Dersi’’ üniversitelerin programlarına alınması sağlanmıştır. Bu bağlamda bizlerde Gençlik Merkezimiz personeli ile Beden Eğitimi Spor Öğretmenliğinde eğitim gören gençlerimiz Karakeçili ilçemize giderek Karakeçili İlkokulumuzda mevcutta bulunan kütüphaneyi zenginleştirilmiş ayrıca minik kardeşlerimize eğitsel ve sokak oyunları oynatmışlardır. Üniversitede bu işbirliğimiz giderek artacak gönüllülük faaliyetlerimiz hız kazanacaktır. Bu vesile ile bu güzel faaliyeti gerçekleştiren gönül eri olan gönüllü gençlerimizi bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.