Gökçek “Ankara’da ters göç başlayacak

Gökçek “Ankara’da ters göç başlayacak

Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, uluslararası güçlerin, seçim öncesinde...

Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, uluslararası güçlerin, seçim öncesinde ülkeyi karıştırmak amacıyla yeni planlar ortaya koyacaklarını söyledi.

 Başkan Gökçek, bu güçlerin montaj kasetlerle rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu kullanarak, ülkücülerin sokağa dökülmesini hedeflediklerini açıkladı. Marjinal grupların seçim dönemine yönelik planlarını deşifre eden Başkan Gökçek, oy kullanan herkesi seçim günü saat 17.00’da oylarına sahip çıkmak için sandık başına çağırdı.

Başkan Gökçek, Habertürk’te yayınlanan Teke Tek programına katılarak, Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler yapan ve projelerini anlatan Başkan Gökçek, şu açıklamaları yaptı:

PROJELERİMİN YARIM KALMASI BENİ ÜZER

Başkan Gökçek, 5 yıl Keçiören, 20 yıl Büyükşehir Belediye başkanlığının ardından neden yeniden aday olmak istediğine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı “Başkanlığı yapmayı seviyorum. Bir de çevremde beni seven insanların benim yapmam için teşvikleri var. Dolayısıyla bırakmak istemiyorum. Yaptığım pek çok büyük proje var, yarım kalması beni üzer.  CHP'nin adayı gelince ‘ben bunları yıkacağım, yakacağım’ diyor. Mesela bizim bir Ankapark’ımız var. Ankapark’ı Ankara'nın istikbali olarak görüyoruz. Dünyanın en büyük tema parkı olacak. İçinde 1217 tane oyuncak var. Rakibimiz önce dedi ki, ‘Bunu halka oylatacağım, istemezlerse kaldıracağım, bu kadar büyük yapmaya ne gerek var’. Sonra bir tepki aldı, birkaç gün önce de dedi ki: ‘Ben yıkmayacağım da çevre illerden kim istiyorsa oyuncakları sağa sola göndereceğim’. Yani bu düşmanlık niyedir bunu anlamak mümkün değil. Bu,kente düşmanlık.”

ADAY GÖSTERİLMESİYDİM SADECE ÜZÜLÜRDÜM

“Aday gösterilmemeniz halinde başka bir partiden aday olur muydunuz” sorusuna ise Başkan Gökçek şu yanıtı verdi “Artık biz soyunduğumuz yerde giyiniriz. Beni aday yapmasalardı üzülürdüm, ‘keşke olsaydım’ derdim ama herhangi bir şekilde karşı tavrım kesinlikle olmazdı. Bu parti senelerce bana bu imkanı vermiş, beni belediye başkanlığına aday göstermiş, bundan sonra bir sefer aday olmadıktan sonra tepki vermek yanlış olur. Bunlar yanlış şeyler. Üzülür müydüm? Üzülürdüm o kadar.”

BU SON DÖNEMİM

Başkan Gökçek, bu dönemden sonra Ak Parti'nin 3 dönem kuralına takıldığının hatırlatılması ve “Bu son adaylığınız mı?” sorusu üzerine şunları söyledi “Mecburen uyuyoruz ve bitiyor. Zaten istesem de aday olamıyorum istemesem de. Başka bir partiden kesinlikle aday olmam. Bu durumda Melih Gökçek'i seçerlerse son kez seçmiş oluyorlar. Üç dönem kuralı değişir mi bilemiyorum ama değişirse de ‘ben kafi diyorum’ artık ‘bizden sonrakilere bırakalım’ diye düşünüyorum. Sonra herhalde sizle beraber size rakip olacak bir televizyon istasyonuna çıkıp herhalde böyle bir program yaparım.”

ANKARA’DA TERS GÖÇ BAŞLAYACAK

Başkan Gökçek, geçen seçimlerde vaat ettiği projeleri nasıl bir bir hayata geçirdiğini anlatırken, gelecek dönem projelerinden bazılarını da anlattı “Yeni kanunla Özel İdare iptal oldu. Biz de Ankara’da hatta Türkiye’de ilk defa bir uygulama yapacağız. Tarım ve hayvancılık konusunda Ankara’yı bir numara haline getireceğiz. Belediye şirketlerini devreye sokacağız. Tarım ve hayvancılığı teşvik edeceğiz. İmalat, ambalajlama tesisleri açacağız. Şirketler sonra bu tesisleri köylülerin kuracağı kooperatiflere devredecek. Mesela Aspir denen bitki var. Çevre ilçelerde nadasta aspir ekilecek. Yağ ve küspe elde ediliyor. OSTİM’deki esnaf ile anlaşmaya vardık. OSTİM bunu değerlendirecek. Ankara’da tarım ve hayvancılık o kadar ilerleyecek ki ters göç başlayacak. Ters göçü Kazan, Akyurt, Hasanoğlan’da yaptık. Sanayi bölgelerini destekledik. Kazan’da 6 bin istihdam sözü verdiler, 20 bin oldu.”

HİZMETİ İLK ÖNCE EN ÇOK OYU VEREN ALACAK

“Bu projelerin tümünü 5 yıl içinde gerçekleştireceğim. Ama bir yerden başlamam lazım. Partime en çok oyu kim verirse bu projelere oradan başlayacağım. Bana en çok oy verenden başlayacağım. Hepsini yapacağım ama bir sıra olacak. Bir yarış yapıyoruz. Çayyolu yüzde 9 oy veriyor. Ama her türlü hizmeti veriyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.