Gökçek “20 yıldan beri şoför esnafı ile el ele çalışıyoruz”

Gökçek “20 yıldan beri şoför esnafı ile el ele çalışıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, her zaman şoför esnafının yanında olduklarını belirterek, “20 yıldan beri şoför esnafı ile el ele çalışıyoruz”...

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, her zaman şoför esnafının yanında olduklarını belirterek, “20 yıldan beri şoför esnafı ile el ele çalışıyoruz” dedi. 

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası’nın ASKİ Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan Başkan Gökçek, şoför esnafını çok yakından ilgilendiren çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

 Şoför esnafı için yol ve trafik konusunun önemli olduğunu anlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi: “Geçen seçimde son 5 yıl için size 30 tane alt üst geçit yapmayı vaat etmiştik. Şu ana kadar bize yeni katılan ilçeler de dahil olmak üzere 5 yıl içerisinde yapmış olduğumuz alt üst geçit sayısı 71 oldu. 30 vaat ettik, 71 adet yaptık. Bu da  samimiyetle söylüyorum bir Türkiye rekorudur.

Bundan başka Ankara’da son 5 yılda açmış olduğumuz yeni yol miktarı 575 kilometre. Ayrıca 795 kilometre malzemeli bakım yaptık ve bu sene itibarıyla 5 milyon tona yakın asfalt döktük ki bu asfalt bazalt asfalttı. Bu söylediklerim doğrudan doğruya sizlere trafik kolaylığı sağlayan hizmetlerdir.”

Ankara Bulvarı’nın yapıldığını, ODTÜ Yolu’nun ise bitmek üzere olduğunu ve böylelikle trafiğin daha da rahatlayacağını söyleyen Başkan Gökçek, Konya Yolu ve Haymana Yolu’nda yapılan genişletme çalışmaları yapıldığını, Batıkent 1695. Cadde’nin de yapılan çalışmalarla alternatif bir yol haline getirileceğini belirtti.

TÜNEL YOLLAR YAPILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çevre yollarla Ankara trafiğinin rahatladığını ancak Ankara’nın merkezi olan Kızılay ve Ulus’a geldikçe trafiğin sıkıştığını belirterek, “Bunun tek alternatifi var yer altı yeni tünel yollar yapmak. Biz geçen dönemde bunu yapalım diye düşündük, bayağı çalışmalarını da yaptık. Keçiören’den başlayıp Ahlatlıbel’e kadar giden yaklaşık 18 kilometrelik yeni bir tünel yol düşündük. Ama ekonomik olarak alt ve üst geçitlere öncelik verip 30 yerine 71 tane yapınca bu yeni döneme kaldı. İnşallah yeni dönemde mutlaka alt tünel geçitler de yapıp, sizlerin hizmetine vermeye başlayacağız” dedi.

YENİ TAKSİ İLAVESİ YAPMAYACAĞIZ

Başkan Gökçek, bugüne kadar taksici esnafı ile hep el ele çalıştıklarını ve destek olduklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün Dünyada asıl olan şudur… Her bin nüfusa bir taksi, yani Ankara’nın nüfusu 5 milyon ise5 bin taksi olması lazım. Ama ben 20 sene önce geldiğimde 7 bin 700 taksi ile karşılaştım. Esnafın elinden ekmeğini de almak olmaz. Biz bunun üzerine bir tek taksi koymayıp Ankara’nın nüfusu 7 milyon 700 bin oluncaya kadar yeni bir taksi ilavesi yapmayacağız. Tabi bu manada da öyle zannediyorum Ankara’da taksinin değeri gün be gün artıyor. O da sizin istikbaliniz elbet.”

YENİ DEPOLAMA ALANLARI KAZANDIRDIK

Taksici esnafına talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni depolama alanları ve geçici durak yerleri kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ve Şoförler Odası olarak el ele verip sağlıksız, bakımsız taksi duraklarını değiştirdiklerini ve yeni modern taksi durakları yaptıklarını anlattı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.