1. HABERLER

  2. KIRIKKALE

  3. Gıda Mevzuatı ve Hijyen Eğitimi
Gıda Mevzuatı ve Hijyen Eğitimi

Gıda Mevzuatı ve Hijyen Eğitimi

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı yayınlanan Yönetmelikler gereği, Gıda Satış İşletmecilerine Gıda Mevzuatı ve Hijyen Eğitimi verildi.

A+A-

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı yayınlanan Yönetmelikler gereği, Gıda Satış İşletmecilerine Gıda Mevzuatı ve Hijyen Eğitimi verildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı yayınlanan Yönetmelikler gereği İlimizdeki gıda satış işletmecilerine Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Bakkallar Odası Başkanı Adem Yurtdan, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Genel Sekreteri Ziya Köstekli ve esnafların katılımıyla gıda mevzuatı ve hijyen hakkında eğitim verildi.

İYİ HİJYEN UYGULAMALARI

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz verdiği bilgilerde, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın en önemli sorumluluklarından biri, ülkemizde çiftlikten sofraya tamamlayıcı ve etkin bir gıda kontrolü ile güvenilir gıda üretimini sağlamaktır. Bu amaçla gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan işyerleri ile toplu tüketim yerleri güvenilir gıdaya ulaşılması konusunda en etkili yöntemler arasında yer alan “İyi Hijyen Uygulamaları” ile “HACCP” ilkelerine dayanan prosedürleri uygulamak ve sürdürmek zorundadır” diye konuştu.

DENETİM VE EĞİTİMLER VERİLİYOR

Yılmaz, “Gıda satış yerlerinin gıda mevzuatı hükümlerine uygun olarak faaliyetlerini sürdürmesi ve güvenilir gıda üreterek satışa ve tüketime sunması için gerekli olan iyi hijyen uygulamaları Gıda Güvenlik Sistemlerine uygun gıda arzı için önem arz etmektedir. İyi hijyen uygulama esaslarına göre satılan ürünler tüketicinin sağlığının korunmasında ve işyerinin iyi imajının sürdürülebilirliğinde önemlidir. Gıda ve Yem Şubesi kontrol ekipleri gerekli denetim ve eğitimleri veriyor” dedi. Konuşmanın ardından Gıda Mühendisi Sema Yalçın tarafından katılımcılara 5996 sayılı Gıda Kanunu, Gıda Mevzuatı ve Hijyen Eğitimi verildi.

Haber-Foto: Burak Can

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.