Gerçeğini aratmayan tatbikat

Gerçeğini aratmayan tatbikat

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE ekibi ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından 9. Bölge UMKE tatbikat eğitimi gerçekleşti. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, acil durumlarda yapılabilecek kurtarmalar canlandırıldı.

OLAY YERİNDE İLK MÜDAHALE

UMKE personelinin eğitilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı onayı ile Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından 9. Bölge UMKE Eğitimi gerçekleşti. Eğitime 9. Bölge Koordinatör ili olan Ankara’ya bağlı tüm iller katıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, ekipler patlama anında yaralılara müdahale, binada mahsur kalanları kurtarma, deprem anında göçük altındaki yaralıya müdahale ve trafik kazalarında yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara gerçekte kullanılan tıbbi aletlerle müdahale etti.

TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER

UMKE personelinin eğitilmesi amacıyla 9. Bölge Koordinatör ili Ankara’ya bağlı olan Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Çorum, Kastamonu ve Yozgat illerini temsilen 28 UMKE gönüllüsü katıldı. 6-10 Kasım 2017 tarihleri arasında 3 günlük gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara Temel Yaşam Desteği, Hasta Taşıma Teknikleri, Havayolu, Crush Sendromu, Multiple Travma, Afet Psikolojisi ve Afetlerde Hayatı İdame ettirme konuları teorik ve pratik eğitimler sunuldu.

KATILIM BELGELERİ VERİLDİ

Eğitimin son 2 gününde sahada vaka çalışmaları yapılarak eğitim sonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş’in katılımlarıyla gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı ile sona erdi. Eğitimde başarılı olan personellere UMKE Katılım Belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş tarafından verildi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Müdür Güngüneş, “Her türlü afet, olağanüstü durum, büyük toplumsal olaylar, büyük trafik kazaları, ağır sanayi kazalarına ilk müdahaleyi yaparak kurtarma faaliyetlerinde bulunup yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, yurt içi ve yurt dışında gelişen tüm olağan üstü durum ve afetlerde daha fazla can kurtarabilmek için eğitimlerimiz ve tatbikatlarımız aralıksız devam edecektir” dedi.

gercegini-aratmayan-tatbikat5.jpg

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.