Gençlerin günlük yaşamları

Gençlerin günlük yaşamları
Gençlerin günlük yaşamları

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, yürütmekte olduğu ‘T4T - Towns For Teens – Teenagers’ Daily Life / Gençler İçin Şehirler – Gençlerin Günlük Yaşamları’ isimli Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı Ana Eylem 2 (KA219) Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi (www.ua.gov.tr) kapsamında İspanya ve Yunanistan’dan proje ortağı okulların öğretmen ve öğrencilerini Kırıkkale’de ağırladı.

İSPANYA VE YUNANİSTAN’DAN GELDİLER

Ortağı olduğu ‘T4T - Towns For Teens – Teenagers’ Daily Life / Gençler İçin Şehirler – Gençlerin Günlük Yaşamları’ isimli Erasmus Plus Projesi kapsamında proje aktivitelerine devam eden Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, 15–21 Nisan 2018 tarihleri arasında İspanya’nın  Gevorâ kentinden IESO Colonos ve Yunanistan’ın Ioannina kentinden Evdomo Gymnasio Ioanninon isimli okullardan gelen toplam 19 kişilik öğretmen ve öğrenci grubunu Kırıkkale’de misafir etti. ‘’Orienteering – Oryantiring’’ temalı Kısa Dönem Öğrenci Hareketliliği Toplantısına bir hafta boyunca ev sahipliği yapan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, düzenlediği çeşitli proje aktiviteleri ile Türkiye’yi ve Kırıkkale’yi başarı ile temsil etti.

KAPADOKYA GEZİSİ

İlk gün Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’yi makamında ziyaret eden yabancı misafirler daha sonra Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı kültürel programı izleyerek Türk kültürü hakkında bilgi sahibi oldular. Ziyaretin ikinci gününde Ankara Turu’na katılan proje ortakları burada Anıtkabir ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdiler. Bir hafta devam eden proje faaliyetleri kapsamında Celal Bayar Parkı’nda düzenlenen Oryantiring Yarışmasına ve Kapadokya gezilerine de katılma olanağına sahip olan yabancı öğretmen ve öğrenciler, Kırıkkale Fen Lisesi’ni ve Asrın Koleji’ni de ziyaret ederek bu okullar hakkında bilgi aldılar. Hareketliliğin son gününde Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi’nde Ebru Sanatı Atölye Çalışmasına katılarak geleneksel ebru sanatının inceliklerini öğrenen İspanyol ve Yunan öğretmen ve öğrenciler güzel anılarla ülkemizden ayrıldılar.

GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ GÖRDÜLER

Kırıkkale hareketliliği hakkında bilgi veren Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Kaya,  ‘İspanya ve Yunanistan’dan gelen proje ortağımız öğretmen ve öğrencileri ülkemizde ve Kırıkkale’de başarılı bir şekilde misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hareketlilik sayesinde yabancı misafirlerimize ülkemizi, şehrimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi tanıtma fırsatı yakaladık. Bu ziyaret farklı kültürlerin kaynaşması açısından hem öğretmenler hem de öğrenciler için büyük bir olanak yaratmıştır’’ dedi. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi 06–12 Mayıs 2018 tarihleri arasında projenin son toplantısına katılmak üzere İspanya’nın Gevorâ kentine bir ziyaret gerçekleştirerek projeyi başarılı bir şekilde tamamlayacak.

 

Haber: Sedat Gençay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.