Gençlere anlamlı ödül

Gençlere anlamlı ödül

​​​​​​​Konya Ovası Projesi kapsamında gençlerin okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla başlatılan ve Kırıkkale’nin de içinde bulunduğu çalışmalar kapsamında proje başvuruları gerçekleştirildi.

Başvuru kapsamında Kırıkkale ve Kırşehir’de bulunan gençlerin projeleri dikkat çekti.

ÖN İNCELEMEYİ GEÇEN 131 PROJE

KOP Bölgesi'nde (Konya Ovası Projesi) Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılarak Sürdürülebilirliğin Sağlanması Mali Destek Programı 2017 Yılı Teklif Çağrısı” kapsamında KOP Bölge İdaresi Başkanlığına Kırıkkale ve Kırşehir’den okullar, kurum ve kuruluşlarından toplam 165 proje başvurusu gerçekleşmiş olup; Ön incelemeyi geçen 131 proje Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler, Ajanslar ve KOP Bölge İdare Başkanlığının uzmanlarından oluşan “Değerlendirme Kurulu” tarafından değerlendirilerek puanlandırıldı.

GENÇLERİMİZ TARİHİNİ OKUYOR

Her proje iki değerlendirici tarafından değerlendirmeye tabi tutulmuş ve Değerlendirme Komisyonu tarafından projeye verilen puan ortalaması ilgili projenin puanı olarak kabul edilirken 131 projeden 19 proje başarılı bulunarak hibe desteği almaya hak kazandı. Bu bağlamda Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanılan ve yürütülen “Gençlerimiz Tarihini Okuyor” projesi de en başarılı projeler arasında yer alarak 47.600 TL ile desteklenmeye değer bulundu. Bu proje sayesinde Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda eğitim bölgedeki ortaokullar ile ortaöğretim öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak; öğrencilerin kendini ifade etmelerinin, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesine yardımcı olmak hedefleniyor.

ÖĞRENCİLERE TOPLUMSAL DUYARLILIK

Bu proje ile öğrenciler;  başta bölge olmak üzere bölgenin ve ülkenin zengin tarihini keşfeterek,  ecdat sevgisini, milli ve manevi değerlerimizi, bölgemizin zengin geçmişini ( dünü ve bu günü ) farklı yol ve yöntemlerle, okuyarak, kaliteli eğitim faaliyetleri ve çeşitli  etkinliklerle öğrendiler.  Kaman Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu detaylar aktarıldı: "Proje kapsamında 4.000 kitap satın alındı ve okullara dağıtıldı.

Haber-Foto: Burak Can

 

 

 

               

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.