Geleceğin şampiyonları yetişiyor

Geleceğin şampiyonları yetişiyor

Amatör spor haftası kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan ve beraberindeki sporcular Vali Yunus Sezer'i makamında ziyaret etti.

Amatör spor haftası kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan ve beraberindeki sporcular Vali Yunus Sezer'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Sezer, “Kırıkkale’den geleceğin şampiyonları yetişiyor” dedi.

SPOR BİLİNCİ VE KÜLTÜRÜ OLUŞUYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan ve beraberindeki sporcular, Amatör spor haftası kapsamında Vali Yunus Sezer'i makamında ziyaret etti. Ziyarette minik sporcular Vali Sezer’e çiçek takdiminde bulundular.  Ziyarette konuşma yapan Müdür Karahan, “Amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması ve ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedefleniyor” dedi.

ÖNEMLİ MÜSABAKALAR YAPILIYOR

Karahan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye amatör spor kulüpleri konfederasyonu tarafından birlikte düzenlenen ve Türkiye'de 81 ilde 7-13 Ekim 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak; halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi. “

GFEREKEN DESTEĞİ VERİYORUZ

Sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması. Yeni bireylerin spora kazandırılması.  Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla amatör sporlara yaklaşıyor ve destek veriyoruz. Amatör spor haftası gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tutan en önemli unsurlardan biridir.”

KIRIKKALE’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Vali Yunus Sezer ise;  “Kırıkkale’de gençlerimizin daha doğrusu Kırıkkale halkımızın spora olan ilgisi malumunuzdur. Hiçbir ilde bu kadar spora heyecan göremezsiniz. 7’den 70’e herkes spora gönül vermiş durumda. Burada bizim yapmak istediğimiz spor tesisleriyle, spor antrenörleriyle,  devletin ve kurumların imkanlarıyla gençlerimizi ve sporumuzu bir araya getirmek.”

SPOR İÇİN FARKINDALIK YAPILIYOR

Bizler şunu amaçlıyoruz, bir okula girdiğimiz zaman öğrencilerimize kime sorarsak soralım öğrencilerimizin hepsi bir spor branşıyla ilgilensin. Öğrencilerimizin hepsi bir müzik branşıyla ilgilensin. Son bir yıl içerisinde hem okullarda hem cami derneklerinde hem de diğer alanlarda spor kulüplerimizin artması bizleri oldukça sevindirmektedir. Bu sene oldukça spor ile ilgili yüksek başarılar alan gençlerimizi ilimiz olarak yetiştirmek istiyoruz” dedi. 

Haber: Burak Can  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.