Geleceğimiz elimizde

Geleceğimiz elimizde

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ‘15 Ekim Dünya El Yıkama Günü’ nedeniyle açıklama yaptı.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ‘15 Ekim Dünya El Yıkama Günü’ nedeniyle açıklama yaptı. Ağırtaş, “Günümüzde toplumda hijyen uygulamalarının yaygınlaştırılması önemli bir koruyucu sağlık hizmeti olarak değerlendirilmektedir” dedi.

PANDEMİ SÜRECİ YAŞANIYOR

Ağırtaş, “Her yıl 15 Ekim günü Dünya El Yıkama Günü olarak çeşitli etkinlikler ile kutlanmakta olup 2021 yılına ait tema “Geleceğimiz Elimizde-Hep Birlikte İlerleyelim” olarak belirlenmiştir. Tüm dünya olarak içinde bulunduğumuz pandemi süreci, toplumdaki hijyen uygulamalarının önemini bize bir kez daha göstermiştir. Hijyen, sağlıklı ortamın korunması amacıyla her türlü hastalık etmeninin ortamdan uzaklaştırılması olarak tanımlanabilir. El hijyeninde ise amaç; kimyasal ve fiziksel zararlıların ve enfeksiyonlara yol açan mikroorganizmaların uzaklaştırılmasını sağlamaktır.”

150 ÇEŞİT BAKTERİ BULUNUYOR

“Ellerde yaklaşık 150 çeşit bakteri bulunmaktadır. Saatte yaklaşık 25 kez elimizi ağzımıza, burnumuza, gözümüze götürdüğümüzden hastalıkların geçişinde eller çok önemli bir yer tutmaktadır. Sadece el yıkama ile ishal olgularının sayısı %50, solunum yolu enfeksiyonu sayısı %25 oranında azalmaktadır. Dolayısıyla, hijyeni sağlamada en temel kural, ellerin doğru yöntem ile yıkanması olarak karşımıza çıkmaktadır. El yıkama, birey ve toplum sağlığının korunması açısından basit, ucuz, toplumun her kesimi tarafından uygulanabilir ve son derece etkili bir yöntemdir. Enfeksiyon hastalıklarından korunmada en etkili yöntem el temizliğidir.

Haber: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.