Geçen yıl tarlada kalan kavun, karpuz bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü

Geçen yıl tarlada kalan kavun, karpuz bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü

Türkiye’de kavun, karpuz üretimi bakımından önemli bir yere sahip Yozgat’ta geçen yıl tarlada kalan kavun, karpuz’un bu yıl fazla rağbet görmesi...

Türkiye’de kavun, karpuz üretimi bakımından önemli bir yere sahip Yozgat’ta geçen yıl tarlada kalan kavun, karpuz’un bu yıl fazla rağbet görmesi bölge çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Kavun, karpuz yetiştiriciliğinde önemli merkez haline gelen Yozgat'ın Yerköy ilçesi ve Sekili beldesinde üreticiler bu yıl oluşan fiyatlardan memnun. Maliyetini karşılamadığı gerekçesi ile geçen yıl çiftçinin hasat edemeyip tarlada çürümeye bıraktığı kavun, karpuz bu yıl üreticisini sevindirdi. Geçen yıl kilosu 30-40 kuruşa satılan kavunun bu yıl 1 liranın üzerinde satılması bölge çiftçisini memnun etti. Yerköy'de dekarı geçen yıl 300 liraya kadar düşen kavun, karpuz bu yıl dönümü bin liradan alıcı buluyor.

Ömer Nartgün (59), isimli kavun üretcisi, her yıl yaklaşık 100 dekar kavun ekimi yaptığını bu yıl fiyatların kendilerini oldukça sevindirdiğini söyledi. Nartgün, "Biz yıllardır geçimimizi kavun, karpuz üretimi yaparak sağlıyoruz. Bu yıl fiyatlar önceki yıllara nazazan oldukça iyi çünkü önceki yıllarda kavun karpuz ekimi fazla olduğundan ürünler satılmıyor tarlada çürümeye bırakılıyordu. Geçen sene dönümü 200 liraya kadar düşen kavun, bu yıl dönümü Bin liradan satılyor. Bu yıl kavun ekimi az olmasından dolayı fiyatlarda bir düşüş söz konusu olmadı. Kavunun kilosu 2-3 aydır 1 liradan satılıyor bu da biz çiftçilerin yüzünü güldürdü." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.