Gaziantep'in yöresel tatları Antalya'da görücüye çıkacak

Gaziantep'in yöresel tatları Antalya'da görücüye çıkacak

Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep'in yöresel tatlarını Antalya'ya taşıyacak. 28 Nisan, 1 Mayıs tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek...

Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep'in yöresel tatlarını Antalya'ya taşıyacak. 28 Nisan, 1 Mayıs tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek olan fuarda, antep fıstığı ve fıstık ürünleri, baklava, bulgur, makarna, mercimek, kırmızı pul biber ve keber görücüye çıkacak.

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, Yöresel Ürünler Fuarı sayesinde ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarda geniş kitlelere tanıtılması olanağını bulacaklarını belirtti. Milli değerlere sahip yöresel ürünleri tanıtmak, onlara yatırımcı bulmak ve bu ürünlere tüketici talebi sağlamak amacıyla Yörex'te olacaklarını belirten Çelik, "Gaziantep'in Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin altıncı büyük şehri olduğuna dikkat çeken Ömer Çelik, nüfusu, ekonomik yapısı ve sanayisi ile metropol ve marka bir şehir olduklarını kaydetti. Çelik, "Fuarda Gaziantep'in yöresel ürünlerini tanıtacak olmanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz." dedi.

Çelik, ilk yapılacak olan fuarın, hem ekonomik hem de kültürel anlamda değer taşıyan ürünlerin dünya pazarında hak ettiği yeri alacağını düşündüğüne değindi.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Gaziantep gibi yöresel ürünü bol şehri fuarda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Çandır, Anadolu'nun ürünlerini Yörex'te buluşturacaklarını belirterek, fuarda tarım, gıda, el sanatları ve sanayi ürünleri sergileneceğini belirtti. Çandır, "Yörex'te sergilenecek çok sayıda ürün gerek yurtiçi gerekse yurt dışı bağlantılarını sağlayabilecek. Bizde fuarda bunun için platformlar oluşturacağız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.