Fotoğrafın ardında altmış beş yıl ÇSM’de

Fotoğrafın ardında altmış beş yıl ÇSM’de

Fotoğraf sanatının duayenlerinden birisi olarak kabul edilen Sıtkı Fırat’ın ‘Sıladan Gurbete Fotoğrafın Ardında Altmışbeş Yıl’ sergisi ve kitap...

Fotoğraf sanatının duayenlerinden birisi olarak kabul edilen Sıtkı Fırat’ın ‘Sıladan Gurbete Fotoğrafın Ardında Altmışbeş Yıl’ sergisi ve kitap tanıtımı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM)’nde gerçekleşti.

İlk olarak resimle başladığı sanat hayatını 1949 yılından bu yana sürdürdüğü fotoğraf sanatıyla taçlandıran Fırat’ın sergisini Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın yanı sıra eski bakanlardan Ali Coşkun, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve birçok konuk açtı.

Türkiye’nin tanıtılmasını amaç edinerek adım adım gezdiği Anadolu coğrafyasının yanı sıra yurtdışında 30’u aşkın ülkede çektiği fotoğrafları insanlarla paylaşan Fırat çektiği fotoğraflarla birçok ödülün de sahibi oldu.

Fıratcolor Renkli Fotoğraf Laboratuvarı’nı kurarak fotoğraf konusunda çığır açan Sıtkı Fırat, çeşitli yerlerde çektiği fotoğraflardan oluşan Multivizyon gösterisi ile salonu dolduran konuklara keyifli anlar yaşattı. Yurtiçi ve Yurtdışında açtığı sergilerin yanı sıra ulusal ve uluslararası birçok ödülün de sahibi olan Sıtkı Fırat’ın sergisi 27 Ocak’a kadar ÇSM’de görülebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.