Fidan üretimine standart geliyor

Fidan üretimine standart geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Adapazarı Sapanca’da kurduğu Fidan Tanıtım ve Sergileme Tesisi ile fidan üretiminde standartların...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Adapazarı Sapanca’da kurduğu Fidan Tanıtım ve Sergileme Tesisi ile fidan üretiminde standartların oluşmasını sağlayacak. Kurulan tesis, ayrıca sektörün büyümesine ve ihracattaki payının artmasına imkan verecek.

Yapımına 2011 yılında başlanan Sapanca Fidan Tanıtım ve Sergileme Tesisi, özel sektör fidancılığının ihtiyacı olan altlık fidan üretimini gerçekleştirecek. Tesis ayrıca, sektöre öncülük yapacak, sektörün ürünlerinin iç ve dış pazara tanıtımına ve pazarlanmasına katkı sağlayacak. Tesisle, dış mekân süs bitkisi üretiminde, var olan potansiyel ortaya çıkacak, pazarlama ve ürün standardizasyonu konusundaki sıkıntılar ortadan kalkacak.

ÜRÜNLER AYNI ŞARTLARDA ALICIYA SUNULACAK

Toplam 4 milyon 552 bin TL yatırım bedeli ile tamamlanan ve 170 dekar alanda kurulan Sapanca Fidan Tanıtım ve Sergileme Tesisi’nde oluşturulacak işletim sistemi modeli ile bütün üreticiler ürünlerini aynı şartlarda alıcıya sunabilecek. Tesis, fidan üretimi konusunda standardizasyon oluşturacak, sektörün büyümesine ve ihracattaki payının artmasına imkan sağlayacak.

fidan uretimiFİDAN ÜRETİMİ 6 KAT ARTTI

Son 11 yılda yaklaşık 3 milyar fidan toprakla buluşurken, 1992-2002 yılları arasında ortalama yılda 75 milyon adet fidan üretimi gerçekleştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı üretim kapasitesini büyük ölçüde artırdı. Bu kapasitesinin artmasıyla 2012 yılında 470 milyon fidan üretilerek sayı 6 kat artmış oldu. Bu kapasiteyi 2013 yılında da kullanan bakanlık, 2012 yılında da 401,3 milyon üretim gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.