Fethiye'de 1 haftada 8 deprem oldu

Fethiye'de 1 haftada 8 deprem oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesi 1 haftada 8 kez sallandı. İlçede son olarak bugün saat 11.01 sularında 3.1 büyüklüğünde çok hafif şiddetli bir deprem oldu. Fethiye...

Muğla'nın Fethiye ilçesi 1 haftada 8 kez sallandı. İlçede son olarak bugün saat 11.01 sularında 3.1 büyüklüğünde çok hafif şiddetli bir deprem oldu.
Fethiye Belediyesi Afet İşleri Birimi Koordinatörü Sadi Çidem, sarsıntıların rutin olduğunu kaydetti. Konuyla ilgili İstanbul'a gittiğini ve oradaki yetkililerle görüş alışverişinde bulunduğunu ifade eden Çidem, vatandaşlardan tedirgin olmamalarını istedi. 1 Nisan'da meydana gelen Akdeniz merkezli 6.3 büyüklüğündeki şiddetli deprem nedeniyle 1.5 atom bombası etkisinde enerji açığa çıktığını ve söz konusu sarsıntıların da bu enerji açığının etkisi olduğunu kaydeden Çidem, "Uzmanlar Fethiye'nin de üzerinde bulunduğu fay da büyük bir deprem beklenmediğini söyledi. Ama tabi bizim için depremin ne zaman olacağı değil, bizim ona ne kadar hazırlıklı olduğumuz önemlidir. Ne gibi önlemler alınıyor bunları konuşmak gerek. Şuan için Fethiyelilerin tedirgin olmasını gerektirecek bir durum yok. Bu depremler rutin depremlerdir." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.